A szünetben még hátrányban volt a már biztos bajnok FTC, de a második játékrészben az ő akaratuk érvényesült, így győzelemmel ünnepelhették a Fradi történetének 14. bajnoki címét. 

Még az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt a szünetben egy találattal vezetett is Szilágyi Zoltán együttese, akik jól megkomponált támadásokat mutattak be az első harminc perc alatt. A fordulást követően azonban az Andrea Lekic és Klujber Katrin vezette Ferencváros magához ragadta a vezetést, amit nem is engedett ki a kezei közül. Utóbbi játékos a találkozón kilencszer volt eredményes, míg a bajnokságban 188 gólt jegyzett, amivel a gólkirálynői cím is hozzá kerül. 

Végeredmény: FTC-Rail Cargo Hungária – DVSC Schaeffler : 33-29 

A lefújást követően a távozó Kovács Anettet és Hársfalvi Júliát kérdeztük: 

“Köszönettel tartozok ezért a négy évért, hiszen fantasztikus szurkolóink vannak, maga a klub is fantasztikus, így hálás vagyok, hogy ebbe belecsöppenhettem. Kőkemény meló volt, de minden perce megérte. Nagyon nehezen indult ez az idény, akár számomra, akár a csapat számára, de együtt küzdve mentünk előre, ezen az úton pedig a szurkolóink végig kisértek minket, amit nagyon köszönünk, végül pedig meglett a Magyar Kupa és a bajnoki cím is, ettől jobb lezárást pedig kívánni sem lehetett volna.” – vélekedett Kovács Anett. 

Hársfalvi Júlia a nehéz szezonkezdetről és a friss élményekről: “nem tudom, hogyan sikerült kirángatni magunkat abból a mély gödörből, amibe a szezon elején kerültünk, de végül jól jöttünk ki belőle és két kupa is kerülhet idén a vitrinbe. Úgy gondolom, hogy ez maga a csoda volt a hullámvölgyekkel együtt, ami biztosan kellett ahhoz, hogy idáig eljuthassunk, hogy feltudtunk állni a padlóról az a csapat erejét mutatja; játékosokkal, stáb tagokkal, szurkolókkal együtt. Szükségünk volt a belső energiákra gondolok itt a csapatkohézióra, motivációra, amit egymás között is megkaptunk, valamint Allan Heine is sokat segített ebben. A csapat tartását mutatja szerintem, hogy a mai mérkőzésbe is százszázalékot adtunk bele és természetesen győzelemmel szerettük volna búcsúztatni az idényt, az előző szezon is fantasztikus volt és nehéz volt fokozni, de örülök, hogy sikerült és nagyon büszke vagyok a csapatra. Jelen élményei mindig nagyon erősek és sokkal szebbnek éljük meg a pillanatot. Minden csapat más, minden csapatnál van valami különleges szerintem, ahogy a Ferencvárosnál, úgy a Győrnél is lehet érezni valami pluszt. Nehéz szavakba önteni ezt, talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy át kell élni és akkor érzi igazán ezt az ember.”  

A javuló formáról, illetve Márton Grétával való kapcsolatáról is beszélt Julcsi: “Grétivel nagyon jól kitudjuk egészíteni egymást és mindig számíthatunk a másikra, nincs közöttünk rivalizálás, sokkal inkább egymás segítése. Az elején voltak nehézségek, meg hullámvölgyek, de megkaptam a bizalmat, előbb Gábortól (Elek Gábor – a szerk.) aki segített felépíteni magam, most pedig Allantól is. Hálás vagyok ezekért a lehetőségekért, bízom benne, hogy tudtam vele élni, remélem a jövőben sem törik meg ez a forma. Mindenképp kiemelném a csapategységet, a hangulatot, a körülöttünk lévő közeget is, hiszen ezek mind hozzájárulnak egy játékos jó formájához”. 

fotó: FTC Kézilabda Facebook

Megosztás