A Magyar Kupa bronzmérkőzésén a NEKA-Dabas találkozót rendeztek.

A tegnapi nap eseményeiről itt olvashattok: https://handballexpert.com/egy-szorosabb-egy-sima-papirforma-eredmenyek-a-magyar-kupa-szombati-elodontoiben/

Sótonyi László a találkozó előtt elmondta, hogy a tegnap este folyamán összehívta a csapatot és elmondta nekik, hogy sajnos a „várható forgatókönyv” következett be vagyis a Pler hazai pályán győzött a Csurgó ellen, ezzel a NEKA kiesett a bajnokságból. Az edző továbbá hozzátette, hogy elmondta csapatának, hogy az akadémia számára hatalmas lehetőség bronzéremért játszani, így reméli a tegnapi nap híre nem nyomja rá a bélyegét a mai találkozóra.

A meccs elején a NEKA együttese szerezte az első két gólt, majd Török Ádám átlövése után Zdolik Bence másodi lövését már gólra váltotta (2-2). A Dabas a mérkőzés elején egyértelműen az átlövésekre épített, Zdolik Bence az első 15 percben hét alkalommal is kapura lőtt, három lövéséből lett gól. A 22. percben a dabasiak már három gólos előnyt szereztek (8-11), majd Sótonyi László kéert időt. Ezután a NEKA játékosai sokkal pontosabban játszottak, sorozatban négy gólt lőtte, ebből kettőt üres kapura, hiszen a Dabas időkérés után két támadás erejéig 7 a 6 ellen támadott. A félidőben 15-13-re vezetett a NEKA együttese, ez nagy részt annak is volt köszönhető, hogy Mikler Krisztián 8 perc alatt négy alkalommal is védett. A 22. percig Deményi Xaviér védett, aki 3 lövést fogott meg.
Az első játékrészben Dely Márton négy alkalommal is betalált, rajta kívül Ludmán jutott legalább 3 gólig. A másik oldalon Török Ádám, Zdolik Bence, illetve a hat védésig jutó Pallag Péter emelkedett ki.

A második játékrészben elején már 17-13-ra is vezetett a NEKA. 19-17 után Tóth Levente, Dely Márton majd Nagy Ádám talált be, ezzel már 22-17 állt az eredményjelzőn. Ezután több hiba következett mindkét oldalon, majd sorozatban 9 akció is góllal végződött. Dely Márton lövését Nagy Tibor védte, majd a dabasi gól után az 52. percben Sótonyi kért időt (26-24).

Tárnoki Markó negyedik lövését is gólra váltotta, majd  az 54. percben Laurinyecz Balázs talált be (25-27). A végjátékra visszatért a pályára Fekete Bálint, aki hatalmas átlövés góllal jelentkezett. Továbbra is szinte minden akció góllal zárult, amely a NEKA számára volt kedvezőbb. Ludmán lövése megpattant a blokkon, de ígyis góllal végződött ez a támadás is. Dabasi időrés után Mikler Krisztián védett, így 3 perccel Ludmán gólja után 30-26 volt az eredmény. A másik oldalon belemnél volt, így ezzel eldőlt a bronzérem sorsa. A végeredmény 32-27 lett, a NEKA először jutott be MK négyes döntőbe és már első alkalommal összejött a dobogó.

A találkozó legeredményesebb játékosa Dely Márton volt, aki 9 gólig jutott.

A MK-döntő 18 órakor kezdődik.

 

Forrás:

Nemzeti Kézilabda Akadémia Facebook-oldala

Megosztás