A hazai győztes Savehof találkozót követően, a német SG BBM Bietigheim csapata látogatott a Hódos Imre csarnokba a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, ahol magabiztosan múlta felül a DVSC Schaeffler csapatát.

Az első játékrész abszolút Xenia Smitsről szólt, aki akkor gázolt át a debreceniek védelmén, amikor kedve tartotta. Ennek megfelelően Szilágyi Zoltán kétszer is magához hívta a lányait az első harminc perc alatt. Azonban hiába forgatta a védelemben lévő embereit a hazaiak vezetőedzője, ellenszert nem talált a német átlövő játéka ellen. A hazaiaktól Vámos Petra próbált lendületet vinni a támadójátékba, de ez is csak a játékrész elején működött pár percig. A válogatott irányító mellett Petrus Mirtill nyújtott említésre méltó teljesítményt, aki háromszor is eredményes tudott lenni, de így is 18-12-es hátrányban vonultak szünetre a piros mezesek.

A fordulást követően Töpfner Alexandra talált be, majd Bartulovics védése következett, ekkor azt hihettük, hogy talán jöhet egy szép felzárkózás, azonban Jakob Vestergaard csapata a gázra lépett és egy 8-0-ás sorozattal eldöntötte a találkozó érdemi részét az összecsapás negyvenedik percére. Ekkor a Loki kipróbálta a 7-6 elleni játékát, valamint több lehetőséget kapott Csernyánszki Liliána, illetve Vámos Míra is. Előbbi olyannyira élt is a lehetőséggel, hogy három találatot is jegyzet, de góljai mellett az előkészítésben és a játékszervezésben is jól muzsikált a lankadó német játékosokkal szemben.

Végeredmény: Debrecen – Bietigheim : 26-36

A Bietigheim két magyar játékosa is lehetőséget kapott a mérkőzésen: Szikora Melinda gyakorlatilag végig védte a találkozót és 29%-os védési hatékonysággal zárt, míg Faluvégi Dorottya két találatot is jegyzett.

A csoport másik találkozóján a Buducsnoszt 31-30-ra legyőzte a Savehof csapatát; Háfra Noémi nem szerzett gólt.

fotó: dvsckezilabda.hu

Megosztás