Site icon Handballexpert

Nem sikerült a győri csoda, címet védett a Vipers

Jól kezdett a magyar együttes a Bajnokok Ligája döntőjében, azonban a címvédő Vipers Kristiansand okosan menedzselte az első félidőben kiépített előnyét, így kérdés nem férhetett a győzelméhez.

Isabelle Gulldén találattal indult a finálé, amire Veronica Kristiansen válaszolt. Aztán a negyedik perc feléig kellett várni, hogy megszülessen a győri vezetést jelentő találat 3-2-es állásnál. Az ETO támadásai villámgyorsak voltak, amivel a norvég védelem nem is tudott mit kezdeni, így a 10. percben már kettő volt a zöld mezesek előnye (7-5).

Pár pillanattal később mindkét vezetőedző változtatott beálló pozícióban, Ambros Martin Crina Pinteát, míg Ole Gustav Gjekstad Lysa Tchaptchetet küldte pályára, akik meg is háláltak a bizalmat és első lehetőségükből eredményesek is voltak. Aztán egy tíz perces győri gólcsend következett, ez idő alatt Markéta Jerabková és Jana Knedlikova vezérletével a norvégok magukhoz ragadták a kezdeményezést. 10-7-ről, 10-13-ra módosították az eredményt, a magyar csapat több hibát is vétett támadásban, valamint Pinteára is kiemelt figyelmet fektettek a védők. Anne Mette Hansen törte meg a gólcsendet egy hétméterest követően, ezzel 11-13-ra zárkóztak a zöld mezesek.

A félidő hajrájához érve erőre kaptak a győriek, majd sikerült egy gólra is felzárkózniuk, ekkor az aréna valósággal felrobbant, majd az egész játékrész alatt teljesen kikapcsolt Nora Mörk az utolsó másodpercben állította be a félidei eredményt (13-15).

Valóságos gólpárbaj kerekedett a fordulást követően, a csapatok 5 perc leforgása alatt kilencszer találtak a hálóba, a különbség pedig liftezett a csapatok között, hol felzárkózott az ETO, hol ellépett 2-3 góllal a Vipers.

A játékrész 7. percében 18-21-es állásnál érkezett Nze Minko a pályára, akivel megnyitotta a védekezését Ambros Martin, amivel azonban csak tartani tudta a különbséget a győri gárda. Erre Gjekstad a 14. percben 7-6 elleni játékkal reagált, ekkor egyből érkezett is a magyar időkérés. Tomori Zsuzsanna is szerepet kapott az emberfölényes játékban, ahol kétszer is eredményes tudott lenni.

Nem sokkal később labdája volt a plusz négyhez a Kristiansandnak (26-29), azonban nem hogy elléptek volna, hanem az ETO zárkózott kettőre, ekkor még úgy tűnt lehet keresni valója a magyar együttesnek. A találkozó hajrájába úgy léptünk, hogy visszatért a kapuba Amandine Leynaud, fontos védéssel mutatkozott egyből be, azonban erre Katrine Lunde is reagált, aki az egész találkozó alatt remek formában védett.

A norvégoknak még sikerült ellépniük 33-29-re is, végül 33-31-es győzelmet arattak, amivel megvédték Bajnokok Ligája címüket.

Ki kell emelni a győriektől Anne Mette Hansen játékát, aki hatszor volt eredményes, de Linn Blohm is ötször zörgette meg a hálót. A Vipers Kristiansand részéről az egész négyes döntő alatt remeklő Márkéta Jerábková hét, Isabelle Gulldén hat találatot jegyzett.

fotó: Vipers Kristiansand Facebook

Megosztás
Exit mobile version