A Ferencváros hazai pályán, Érden fogadta a Bajnokok Ligája tizedik fordulójában a Esbjerg csapatát. A két együttes őszi mérkőzését dániában 27-23 arányban a hazaiak nyerték. Az előző fordulóban a Fradi bravúros 28-28-as döntetlen ért el az Ikast otthonában, míg a norvégok hazai környezetben simán lépték le a Zaglebie Lubin csapatát. A vendég együttesben nem volt ott a keretben Heindahl és Tranborg sem, míg a Fradinál csak a Vácba ismét kölcsönbe távozó Bordás Réka volt a kimaradó.

Hatalmas lendülettel kezdődött a mérkőzés. Klujber góljával a Fradi szerezte meg a vezetést, majd a Bíró két védést is bemutatott, ettől függetlenül a 8. percben az Esbjerg átvette a vezetést (4-5). Lekicset Simon Petra váltotta irányítóban és gól is szerzett, majd a 14. percben Bölk góljával már egyenlően álltak a csapatok (8-8). A játék képe a félidő második felére sem sokat változott, nagy tempóban kézilabdázott mindkét együttes. Bíró újabb védései után az FTC látszott lendületbe jönni, 14-12-nél már két góllal is vezetett, ám a vendégek ismét egyenlíteni tudtak. A félidő végeredményét Klujber 3. góljával állította be, így a Ferencváros egy gólos előnnyel vonulhatott a szünetre (16-15).

A második játékrész első góljával Nora Mörk ismét kiegyenlítette az állást, majd Reistad újabb góljainak köszönhetően ismét vezetett (19-20). A 40. percre a vendégek kettős emberhátrányba kerültek, de az egyenlítés nem sikerült ebben az időszakban. Sőt az Esbjerg tovább tudta növelni az előnyét, a 44. percben már 21-24 állt az eredményjelzőkön. A hazai csapat fáradni látszott, az 52. percben a mérkőzés során először vezetettek néggyel a vendégek (25-29). Az utolsó percekben mindkét csapat több hibát is vétett, de kitartott az Esbjerg előnye, így öt gólos különbséggel meg tudták nyerni a mérkőzést.

A Ferencváros legeredményesebb gólszerzői : Cvijic és Klujber 6-6, Malestein és Bölk pedig 5-5 gólig jutott; míg vendég oldalon Mörk 11, Resistad pedig 10 gólt szerzett.

A mérkőzés végeredménye 28-33.

Allan Heine: “Nem elég 45 percig jól játszani, 60 percen keresztül kellene ezt a teljesítményt nyújtani. Azt gondolom, hogy harcoltak a lányok, próbálkoztak, talán egy kicsivel több szerencsével az utolsó 5 percben közelebb lehettünk volna és akár pontot is szerezhettünk volna.”

Jesper Jensen: “Nagyon meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel. A Fradihoz jönni mindig azt jelenti, hogy kemény meccs lesz, nagy tömeg előtt játszunk és a legmagasabb szintet kell hogy képviseljük. Boldog vagyok a mai teljesítményünk láttán és a csoportban elfoglalt pozíciónk miatt is.

A következő fordulóban az Esbjerg a Vipers csapatát látja vendégül, míg a Fradi a Krim Ljubjana csapatát fogadja a jövő hétvégi játéknapon.

3200 megtekintés.

Megosztás