Site icon Handballexpert

Nem sikerült kiejteni a világbajnokot, pont nélkül folytatjuk a középdöntőben

during the Women’s EHF EURO 2020 Norway, Denmark, Preliminary Round, Group C, Serbia vs Hungary, Kolding Arena, Kolding Denmark, 06.12.2020, Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Drámai csatában a horvátok legyőzték a szerbeket, így a magyar csapat már a szinte biztos továbbjutás tudatában lépett pályára a világbajnoki címvédő, kiesés szélére kerülő holland válogatott ellen a „C” csoport zárómérkőzésén.

A két együttes örök mérlegét fölényesen vezeti Magyarország. Negyvennégy mérkőzésből negyvenet a mieink nyertek.  Az eddigi két találkozón mindkét arcát megmutatta a magyar válogatott. Az Európa-bajnokság legnagyobb meglepetését szolgáltatta a tartalékos, de mégis 100%-os horvát csapat, így az ellenük elszenvedett vereség talán már nem is annyira vállalhatatlan.

A hollandok ellen ugyanaz a kezdőcsapat indult csatába, mint a szerbek ellen, és a sípot ezúttal is a Bonaventura ikrek fújták. Nagy iramban indult a találkozó, Szöllősi Zácsik és a ferencvárosi Malestein gólpárbaja jellemezte az első perceket. A világbajnoki címvédő a nagy akarás közepette sok hibával kézilabdázott. A magyar védelem olajozottan működött, ellenfelünk több labdát is elszórt, így több könnyű gólokat is sikerült szerezni. Klujber Katrin megszerezte a magyar válogatott történetének 1000.gólját Hollandia ellen. Helembai első válogatott találata pedig már négygólos magyar előnyt eredményezett. A félidő hajrája a hollandoké volt, támadásaink picit megakadtak középen, de így is előnnyel mehettek szusszanni lányaink.

A folytatásban a holland válogatott az utolsó szalmaszálba kapaszkodott, rendkívül felpörgették védelmüket Snelderék. Egyre nehezebben került helyzetbe a magyar válogatott. A holland csapat nagyon akart, a pályán lévők és a cserejátékosok egy emberként védekeztek. Tizenöt perc alatt mindössze öt gólt sikerült szerezni. Nem volt igazán húzóemberünk a második félidőben, ellenben a hollandoknál Wester kiválón védett, Dulfer pedig támadásban sziporkázott.

A végére kialakult a négygólos, legnagyobb különbség. A világbajnok tehát folytathatja, csak úgy mint a magyar válogatott, de nem viszünk magunkkal pontot.

A középdöntőben Románia, Németország, és Norvégia ellen mérkőzünk.

 

Magyarország-Hollandia 24-28

 

fotó: women2020.ehf-euro.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotó: women2020.ehf-euro.com

1937 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version