Site icon Handballexpert

„Nem zárom ki, hogy visszatérek” – Interjú Háfra Noémivel

Háfra Noémivel, a Ferencváros és a magyar válogatott fiatal átlövőjével készítettünk interjút. 

– Először is nagyon szépen köszönjük, hogy válaszolsz a kérdésekre. Az első kérdésem az lenne: hogy vagy? Hogy érzed magad?

Háfra Noémi: Jól vagyok, jól érzem magam. Edzek, csinálom a dolgom, dolgozom a sikerekért és csak a feladataimra koncentrálok.

 

– Sokszor felmerült már a szurkolókban: mennyit foglalkoznak a játékosok a hozzászólásokkal, üzenetekkel. Eljut hozzád valamennyi, vagy teljesen ki tudod zárni ezt a faktort?

Háfra Noémi: Ki tudom zárni. Érdekelnek a szurkolók, szeretek előttük játszani, erőt ad, amikor ott vannak mögöttünk, szeretem, amikor a kis fiatal szurkolók aláírást, fotót kérnek tőlem, de az internetet, a különféle oldalakat próbálom kiszűrni.

– A szezon végén elhagyod a Ferencvárost. Volt szó külföldi szerződésről, vagy csak a Győr jöhetett szóba? Hogy zajlott ez?

Háfra Noémi: Először a Fradit szerettem volna meghallgatni, utána jött a Győr ajánlata. Gondolkodtam külföldi szerződésen is, de jobbnak láttam, ha itthon maradok.

– Tudom, nagyon nehéz kérdés: látsz még esélyt rá, hogy visszatérsz valamikor a Fradiba?

Háfra Noémi: Igen, látok rá esélyt. Most úgy gondolom, új impulzusra, friss levegőre van szükségem, de nem zárom ki, hogy visszatérek.

– A szurkolók úgy gondolják, hogy mivel utánpótlás szinten nagyon jók vagyunk, ezért a felnőtt siker sem várathat magára sokáig. Aki sportol, tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű. El tudnád mondani, hogy mi a különbség a két szint között? Mekkora ugrás ez egy játékosnak?

Háfra Noémi: Végig jártam az összes utánpótlás korosztályt a serdülőtől a juniorig. Ott is voltak különbségek, ha serdülőként ifiben játszottam, akkor már érezhető volt, hogy erősebbek, gyorsabbak nálam. A juniorból a felnőttbe való átlépés pedig valóban teljesen más szint. A tapasztalatot felnőtt szinten lehet gyűjteni, előtte nem, illetve a ritmus is sokkal gyorsabb, mint az utánpótlásban.

– Mik a hosszú távú céljaid klubszinten egyénileg és válogatott szinten? Vagy inkább úgy kérdezném: mi számodra a legfontosabb a kézilabdázásban?

Háfra Noémi: Közeli célom mindig a következő meccs, mert ezekből a meccsekből épül fel az egész idény. Az olimpiai kvalifikáció sikeres megvívása is nagy célom, minden erőmmel azon dolgozom, hogy nyáron játszhassak az olimpián. Klub szinten a Fradi céljaira koncentrálok, a csapat sikere a legfontosabb: szeretnék a bajnokságban első lenni, a Bajnokok Ligájában pedig a FINAL4-ba kerülés tenne boldoggá.

– Hogy látod az olimpiai selejtező esélyeit? Ott leszünk Japánban? Mit jelent neked az olimpia?

Háfra Noémi: Nehéz meccsek várnak ránk a három nap alatt. Első körben nekünk az első két mérkőzésre kell koncentrálnunk, Kazahsztán és Szerbia ellen van esélyünk, és ha élünk vele, akkor Oroszország ellen örömjátékkal tudhatjuk le a meccset.

 

Sok sikert kívánunk Háfra Noéminek, és köszönjük az interjút!

 

Fotó: Fradi.hu, MKSZ

Megosztás
Exit mobile version