Az eddig gyengébb kézilabdát bemutató címvédő legyőzte a világbajnokot és sorozatban negyedik fináléjára készülhet.

A már jól megszokott spanyol-dán elődöntő egy nagy világesemény végjátékában. Az egyiptomi világbajnokságon és a tokiói olimpián a dánoknak sikerült a döntőbe jutás, és az előzetes esélylatolgatások alapján is Mikkel Hansenék számítottak a favoritnak.

Kapusbravúrokkal indult az első elődöntő. Landin és Perez de Vargas is bizonyította miért számítanak ők napjaink legjobbjainak posztjukon. Értelemszerűen rendkívül kevés gól jellemezte a mérkőzés elejét. Miután a dánok magasabb fokozatba kapcsoltak növelni tudták előnyüket, de a spanyolok a játékrész végére négygólos hátrányukat minimálisra tudták csökkenteni.

A folytatás nagy fordulatot hozott, a spanyolok átvették a vezetést Aleix Gomez világklasszis teljesítményt nyújtott, valamint Perez de Vargas bravúrjaival elbizonytalanította az eddig magabiztos dánokat. Továbbá a rutinos róka Joan Canellas minden megmozdulása oktatófilmbe illő volt. A korábbi szegedi kedvenc hét gólt szerzett. A spanyolok formaidőzítése tökéletesen sikerült. Jordi Ribeira fiai ma nyújtották messze legjobbjukat ezen az Európa-bajnokságon, megérdemelten lesznek ott újra a döntőben.

Spanyolország–Dánia 29–25 (13–14)
Ld: Gómez 11, Canellas 7, ill. Hansen 8

fotó: eurohandball

1125 megtekintés.

Megosztás