Site icon Handballexpert

Nincs más hátra, mint előre, avagy magyar-francia negyeddöntő a világbajnokságon!

Eljött az idő. A magyar férfi kézilabda-válogatott negyeddöntőt játszik Egyiptomban.

Az az elképesztő az egészben, hogy látva a srácok teljesítményét, és főleg hozzáállását ezt nagyjából természetesnek vesszük, pedig a VB előtt nem volt ez annyira magától értetődő. Persze, bíztunk meg reméltünk, de hát ott vannak a németek, meglepetést okozhatnak a brazilok, jaj, a lengyelek sötét ló, spanyolok meg ugye címvédők. 

Németország: pipa.

Brazília: pipa.

Lengyelország: pipa.

Spanyolország: pipa. Írnánk, de a magyar stáb nagyon okosan úgy döntött, hogy a kulcsjátékosokat pihenteti. Én ünneplem a döntést. Még egyszer: lehet, hogy a teljes kerettel sem vertük volna meg a spanyolokat, viszont egy fáradt csapattal még annyi esélyünk sincs a franciák ellen, mint most. Ez nem azt jelenti, hogy mindenképpen nyerünk, egy friss magyar válogatott ellen is Mahéék az esélyesek. Pont. Ha kikapunk, akkor majd biztosan jön néhány “kritikus”, akik megkérdőjelezik Gulyás Istvánék döntését, de a legfontosabb kérdés ez esetben: ha kvázi friss kulcsemberekkel vereséget szenvedünk, akkor mennyivel kaptunk volna ki egy teljesen fáradt csapattal…?

A magyar férfi válogatott csak győztese lehet a franciák elleni mérkőzésnek, és egyébként az egyiptomi világbajnokságnak is. Rengeteg ország megismert minket, és drukkolnak nekünk, szerethető, küzdős csapatunk van, akik képesek meghalni egymásért a pályán. Ez persze nem lenne elég sok mindenre, de mi nem mellesleg rohadt jól kézilabdázunk! Tökéletes alap az otthoni EB-re. Ez is a cél tulajdonképpen, számunkra ezért is fontos, hogy megrendezték a VB-t, és majdnem teljes kerettel lehetünk itt. 

A pályán a franciák ellen van esélyünk? Van. Egyértelműen van, de nem mi vagyunk az esélyesek, ezt le kell szögezni. Oddsokban mérve: a magyar válogatottnak nagyjából annyi esélye van a franciák ellen a fogadóirodák szerint, mint amennyi esélyt adtak nekünk Németország ellen (1,6 volt a szorzó a németeknek, és 1,4 a franciáknak).

Olyan válogatottal találkozunk, amely szintén nagyon együtt van, tapasztaltak, eredményesek, és bár vannak fontos hiányzóik, eddig meggyőzően menetelnek. Az első meccsükön rögtön néggyel nyertek Sagosenék ellen, és csak Svájc ellen volt rezgett a léc. 

A magyar válogatott készen áll erre a megmérettetésre. A borítókép kapcsán csak egy kérdés juthat eszünkbe: ki lesz az, aki nagyot húz, és beledobja azt a gyűrűt a lávába? Bánhidi? Mikler? Lékai? A szélsők? Máthé? A bombázóink ballövőben? A szakmai stáb? Mind-mind együtt. Sok mindennek össze kell jönnie, de miért ne sikerülhetne? Nekünk nincs vesztenivalónk, sőt! Nincs más hátra, mint nekimenni Franciaországnak, csípni, rúgni, harapni, koncentrálni. Ha mindent kiadunk magunkból, akkor a végeredmény csak “másodlagos”. Hajrá, Magyarország!

 Ti mit gondoltok, mi lehet a nyerő taktika? Mivel lehetne meglepni Kantin Mihályékat Kentin Mahéékat? 

 

Fotó: MKSZ

Megosztás
Exit mobile version