Az előzetes körülmények ellenére is, nagyon sokat vártuk ezt a pillanatot: a Bonaventura testvérek – Charlotte és Julie – sípszavára elkezdődött a Románia-Németország mérkőzés és ezzel a 2020-as dániai Európa-bajnokság. A „fontosságát és veszélyét” ugye tudjuk a tornának, számunkra ami a lényeg, végre újra egy világeseményt követhetünk végig.

A románok szerda este tudtak először edzeni a koronavírusos hercehurca után, miután az otthon maradt Pintea mellett, Kodingban is „sikerült” egyik játékosuknak pozitív tesztet produkálnia, jobbszélsőjüket Laura Moisát is elvesztették, kapusuk Dedu pedig még vár egy negatív tesztre, talán holnaptól csatlakozhat. Szinte képtelenség volt esélyeket latolgatni a mérkőzés előtt és félő, hogy ez még többször így lesz a továbbiakban. A németek „csak” a vezetőedzőjüket vesztették el, ezek után a fogadóirodák őket tartották esélyesebbnek.

A románok nagy rohanással viszont eléggé kapkodó játékkal vetették magukat a játékba, Neagu egy hetest is kihagyott, miközben a németek köszönték szépen hat perc után 4 góllal vezettek. Végül a románok is meglőtték az első góljukat, 7 perc után beállóból Ostase révén. A németek ezután sem nagyon hibáztak támadásban, míg keleti szomszédaink továbbra is kilátástalanul kéziztek, így már a kilencedik percben kénytelen volt időt kérni Burcea, 1-6-nál. Ezek után picit „lassult” a játék, a román kapuban Dumanska is találkozott egy-egy labdával és végre a 15-ik percben Neagu is betalált, 5-8-nál a németeken volt a sor időkérésben. Végre egy másik, szorosabb meccs kezdődött, de ez nemcsak a románokon múlt, hanem az egyre többet hibázó németeken is. Nem hozott maga szintű játékot az első harminc perc, a szünetben: 10-13.

A második játékrész elején kissé érthetetlen módon a németek hibáztak többet, a románok öt perc után kiegyenlítettek, 15-15-nél időt is kértek Behnkéék. Sikerült is rendet rakni a fejekben, újra vezettek a németek, annak ellenére, hogy a románok egyetlen légiósa, a Podravka kapusa, Iulia Dumanska (képünkön) fantasztikusan védett, a szó szoros értelmében ő tartotta a lelket a csapatában. A fáradni látszó románok egyre többet kerültek emberhátrányba, a németek a mérkőzés ezen szakaszában eldönthették volna a mérkőzést, sőt az 52.-ik percre talán el is döntötték, 20-16-ra vezettek. De nem így gondolták Neaguék (azért közben ő is eljutott négy találatig) foggal-körömmel kétszer is feljöttek két gól különbségre de a döntő pillanatokban továbbra is bele hibáztak.

A németek közül többen is elértek négy gólt, Bolk, Naidzinavicius, Naidhof, mi mégis a román Dumanska mellé tesszük a voksunkat, ha nem ő véd, sokkal hamarabb eldől a mérkőzés.

 

Románia – Németország 19-22 (10-13)

fotó: handbalvolei.ro

 

2407 megtekintés.

Megosztás