Site icon Handballexpert

Női kézilabda EHF Európa Liga: Döntetlennel kezdett a Siófok

A Balaton-partiaknak elég jól sikerült a nemzetközi porondra a hangolás, két győzelemmel várták az orosz bajnokságban bukdácsoló Krasznodart, akik az idén még nem játszottak tétmérkőzést. A vendégeknél egy nagyon régi ismerőssel találkozhattunk Jevgenyij Trefilov személyében, aki tavalyi szívműtétje után a csapat tiszteletbeli elnöke posztját tölti be, de ma újra leült a kispadra!

A hazaiak saját weboldalán talált Zdravko Zdovko vezetőedző szavai elég egyértelműek voltak a nemzetközi meccsek előtt: „Túl vagyunk két bajnokin, szereztünk négy pontot, de a mutatott játékkal nem vagyok maradéktalanul elégedett. Támadásban és védekezésben is láttam jó dolgokat, de a teljesítményünk egyelőre roppant hullámzó. A küzdeni akarással nincs gond, a tempót viszont még nem találtuk meg, gyorsulnunk kell. Kilépni a nemzetközi porondra mindig egy izgalmas feladat, úgy látom, hogy a lányok már nagyon várják ezt a mérkőzést, roppant motiváltak. Az orosz bajnokságot, és az ország kézilabda kultúráját nem kell bemutatni, ahogyan ellenfelünk legendás edzőjét sem. Nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható a számunkra. Fontos a jó rajt, meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek.”

Sok pozitívumot nem igazán tudunk írni az első játékrészről, nem igazán játszott jól a Siófok és sajnos a kapuban Szikora sem találkozott túl sokat a labdával. Ebből adódóan szinte végig a vendégek vezettek két, három góllal. A 23.-ik percben jött is a kapuscsere, majd Csapó fogott is pár labdát, de mire egyenlítettek volna a hazaiak, támadásban újra jöttek a néha már érthetetlen hibák, a szünetre visszaállt a három gólos orosz vezetés.

A második játékrészben, védekezésben egy sokkal agresszívabb Siófok jött ki – újra Szikorával a kapuban – és majd negyedórával a vége előtt egy gólra jött fel a magyar csapat, zengett is Trefilovtól az üres csarnok. Szikora mellett, Tamara Horacek játéka is feljavult, szenzációsan játszott a mérkőzés ezen szakaszában. Aztán jöhetett az idegek harca, néhány kiállítással mindkét oldalon, amiből a végére döntetlennel jöttek ki a csapatok. Összességében és a látottak alapján ennek talán mi örülhetünk jobban, Tomori Zsuzsanna is így gondolta a végén!

 

Siófok KC – Kuban Krasznodar 28-28 (15-18)

fotó: siofokkc.hu

Megosztás
Exit mobile version