Következő írásom témája az elmúlt évek talán legmegosztóbb kérdésköre a kézilabda-berkeken belül. Az egyik oldal a légiósok szerepét preferálja a hazai ligákban. A másik oldalon pedig sokan úgy vélik, hogy lehetőséget vesznek el a magyar tehetségek elől, ami hosszú távon kihat a nemzeti csapatra is.
Véleményem szerint az adott szituáció ennél összetettebb, ezért mélyrehatóbban kell megvizsgálni a témakört. Már csak azért is, mert a probléma hatásai nem egyformák a hölgyek és urak hazai sorozatában.

Tovább olvasom

A magyar válogatott edzője járt Ágai Kis Andrásnál és Borsos Attilánál, a fő téma pedig természetesen a mögöttünk hagyott olimpiai selejtező volt.

Bár még nem ért véget a selejtező torna, mi mégis ünnepelhetünk. Magyarország 2008 után ismét részt vehet az ötkarikás játékokon. Az idáig vezető út rögös és kanyargós volt, sok örömmel és csalódással. Talán érdemes kicsit visszatekinteni az elmúlt pár évre, levonni a tanulságokat, megvizsgálni a tényeket és tovább építkezni.

Tovább olvasom

A Nemzeti Sport értesülései szerint, a szerb válogatottnál a csütörtök esti érkezést követően elvégzett PCR teszt két pozitív eredménnyel zárult. A ma reggeli gyorsteszt mindenkinél negatív lett, de a PCR tesztek eredményére még várni kell. Az eredmények megérkezéséig a teljes küldöttségnek a hotel szobákban kell tartózkodni.

Ma este 20:00-kor játszana Szerbia az orosz válogatottal.

 

A hétvégén rendezik az egyik legfontosabb válogatott tornát, az olimpiai selejtezőt. Bár sokan szkeptikusak – amire minden okuk megvan -, én megpróbáltam összegyűjteni hat okot, amiért ott leszünk Tokióban.

Tovább olvasom