A héten rendezik meg a női magyar kupa negyeddöntőit, hétfőn a Győr fogadta a Kisvárdát. Kedden a Mosonmagyaróvár lép pályára az NB1/B-ben szereplő Esztergom otthonában, szerdán további két mérkőzést rendeznek (FTC-MTK, Dunaújváros-DVSC).

Az elődöntőket március 9-én szombaton, a döntőt és bronzmérkőzést pedig március 10-én rendezik meg.

Győri Audi ETO KC-Kisvárda

Hétfő délután a Győr hazai pályán fogadta a Kisvárda együttesét. A hazai csapatból Stine Oftedal, Ana Gros, Emilie Hovden, Sandra Toft és Fodor Csenge, a vendég játékosok közül Juhász Gréta, Sápi Gréta nem került be a meccskeretbe.

15 perc után a Győr vezetett 10-7-re, ekkor a legeredményesebb játékos Estelle Nze Minko volt, aki már 3 gólt szerzett. Duijndam 6, Torda Vanessa 4 alkalommal védett. Majd a győri együttes a Kisvárda hibáit gyorsan kihasználta, így Broch gólja után már hét góllal vezettek (14-7). A félidő utolsó 10 percében tovább nőtt a különbség, Broch gólja után már 11 góllal (21-10) is vezetett a hazai csapat, a félidő utolsó gólját Siska Pálma lőtte (21-11).

Az első félidőben a Győr magabiztosan játszott, sok gyors gólt szerzett, míg a vendég együttes sok hibával játszott. Győri-Lukács Viktória és De Paula is már 4-4 gólnál tartott a győri játékosok közül, míg a másik oldalon Bucsi Lili jutott el 4 gólig. A hazaiak holland kapusa 10, Torda Vanessa 6 alkalommal védett az első játékrészben.

24-13 után sorozatban öt gólt szerzett a hazai együttes, így a 45. percben már 15 gól volt a különbség a két csapat között. A csereként pályára lépő Silje Solberg 16 lövésből nyolcat védett, a végeredmény 37-19 lett. A legeredményesebb játékos De Paula lett 6 góllal.

Ezzel elsőként a Győr jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Frissítve:

Kedd: Esztergomi Vitézek-Motherson Mosonmagyaróvári KC

Mindkét csapat számára fontos mérkőzés volt, hiszen egyikük se járt még a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Meccs előtti várakozások:

Mosonmagyaróvár: „Történelmi lehetőség előtt áll a Motherson Mosonmagyaróvár, amely még sohasem szerepelt a Magyar Kupa négyes döntőjében (az MKC jogelődje a Veszprém Barabás 2014-ben negyedik lett a kupában Tóth Eszterrel, Tóth Gabriellával és Szemerey Zsófival). Gyurka János együttesét már csak egy lépés választja el attól, hogy ott legyen a legnagyobb négy között.”

„Elkezdődött számunkra az erőltetett menet, a következő időszakban heti két mérkőzést játszunk – mondja Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. Fokozatosan próbálunk visszatérni korábbi önmagunkhoz, hiszen a betegség sokat kivett a lányokból. Az Eztergom elleni mérkőzésen is a legjobbunkra lesz szükség, hogy történelmi tettet végrehatjva ott lehessünk a Magyar Kupa négyes döntőjében. Könnyű találkozóra biztosan nem számíthatunk, hiszen a hazaiak már két élvonalbeli ellenfelüket is búcsúztatták saját közönség előtt.”

Esztergom: „Egy erős, gyors, tapasztalt, válogatott játékosokkal tűzdelt csapat ellen fogunk fellépni, hajtani kell, együtt a közönséggel ott lenni és játszani.”

Mindkét csapat meze hasonló volt, így a Mosonmagyaróvár játékosainak megkülönböztető mezt kellett felvennie.

A mérkőzés elején Albek Anna volt a főszereplő vendég oldalon, mivel előbb két gólt szerzett, majd kiállították. A hazai csapat Takács Eszter második góljával 3-2-re vezetett öt perc után. A vendég csapat kapust cserélt a 10. percben, Szemerey Zsófi helyére érkezett Hadfi Gréta. Pásztor Noémi és Stranigg Zsófia góljainak is köszönhetően 12-8-ra vezetett az MKC 20. percben. A hazai kapus, Herczeg Lili jól védett az első félidőben, de a vendégek már 5 góllal is vezettek. Az eredményjelzőn 11-15 állt az első játékrész végén.

A második félidő elején Ivancok Ines három alkalommal is betalált hat perc alatt, majd Elek Gábor kért időt a 39. percben 21-15-ös vendég vezetésnél. A hazaiak legjobbja Takács Eszter volt, aki bő 40 perc alatt 6 gólt lőtt (18-24). Szemerey Zsófi érkezett az utolsó 15 percre, aki sorozatban három védést is bemutatott. A 47. és 53. perc között csak Schatzl Natalie talált be, ebben az időszakban mindkét csapat sorozatban több alkalommal is hibázott támadásban. Az utolsó percben 32-24-es vendég vezetésnél még időt kért Gyurka János, de Ivancok lövése nem talált kaput, így az eredmény már nem változott.

A vendég játékosok közül mindenki pályára lépett, 12 mosonmagyaróvári játékos gólt is szerzett. A legeredményesebb Schatzl Natalie volt 6 találattal kihagyott helyzet nélkül. Az MKC először jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. 

Az Esztergom játékosai közül mindenképp érdemes kiemelni az első félidőben remekül védő Herczeg Lilit, illetve a 9 gólig jutó Takács Esztert.

A Győr és a Mosonmagyaróvár már bejutott az elődöntőbe. Szerdán 17.00-tól Dunaújváros-DVSC, 18:00-tól pedig FTC-MTK meccset rendeznek, vagyis holnap este lesz teljes az elődöntő mezőnye.

Frissítve:

Szerda: 17:00 Dunaújváros-DVSC SCHAEFFLER

Dunaújváros: „A két gárda a bajnokságban már összemérte egyszer egymással erejét, s a debreceni összecsapáson a hazaiak örülhettek a 31-19-es győzelemnek. Ugyan a szerdai kupameccs esélyesének inkább a DVSC számít, ez nem jelenti azt, hogy kézilabdázóink ne követnének el mindent azért, hogy nyerjenek.”

„A Debrecen egy BL-ben vitézkedő csapat, nem lesz könnyű dolgunk, ha tovább szeretnénk jutni, s a hazai pálya miatt a döntetlen sem lenne ehhez elég, szóval mindenképpen győznünk kellene a négyes döntőbe kerülésért. Megpróbálunk mindent megtenni egy ilyen erős csapat ellen is a továbbjutásért, dolgoztunk, gyakoroltunk, megpróbáltuk kijavítani azokat a hibáinkat, melyek az elmúlt mérkőzéseken benne voltak a játékunkban. Hazai mérkőzésről lévén szó, természetesen most is várjuk a szurkolókat, akik a Győr ellen is fantasztikus hangulatot teremtettek, a B-közép szinte a nyolcadik ember a pályán, nagyon nagy segítséget nyújtanak nekünk, várjuk őket is nagy szeretettel.”

Debrecen: „A két csapat legutóbbi nyolc meccsén egyaránt debreceni siker született, legutóbb szeptember 20-án, a Hódosban lejátszott bajnokin 31–19-re nyert a DVSC SCHAEFFLER. Ezzel együtt szó sincs arról, hogy Szilágyi Zoltán tanítványai félvállról vennék a kupameccset, hiszen a Kohász már bizonyította, hogy képes meglepetést okozni. A debreceni lányokra ezen a héten két idegenbeli mérkőzés vár.”

„Izgalmas mérkőzés vár ránk. Ha nyerünk, bejutunk a négyes döntőbe, márpedig ez az egyik célunk idén, szóval nagyon várjuk a mérkőzést és mindent beleadunk, hogy megnyerjük – mondta a kupameccs kapcsán Tamara Haggerty. Egyszer már játszottunk ellenük a bajnokságban. Akkor nagy különbséggel nyertünk. Most is a győzelem a cél, de a kupameccsek mindig speciálisak, szóval meglátjuk. Ha jól játszunk, nem lehet gond.”

Mindkét csapat kikapott múlt hét szombaton. A Dunaújváros a Győr ellen szenvedett 34-16-os vereséget, míg a Debrecen otthon kapott ki az Ferencvárostól 24-21-re.

A mérkőzést a vendég együttes kezdte jobban, 10 perc után 3-7 állt az eredményjelzőn. A Debrecen kapusa, Gabriel kétszer is védett már. A dunaújvárosi kapusok első védésére a 21. percig kellett várni, ekkor 6-13 volt az állás. Ezután Wéninger Alexa elkapta a fonalat, a félidő hátralevő részében további három védést mutatott be, míg Horváth Petra és Kopecz Barbara góljaival három gólra zárkózott a hazai együttes (12-15). A félidő utolsó gólját Jovovics lőtte, így a félidőben 12-16 állt az eredményjelzőn.

A debreceni játékosok közül csak négy játékos szerzett egynél több gólt az első játékrészben. Petrus Mirtill 5 lövésből 5 gólt lőtt, illetve Kácsor Gréta és Hámori Konszuéla is betalált 3-3 alkalommal. Töpfner Alexandra 4 gólt lőtt, ebből hármat hétméteresből, a kapus Gabriel három védést mutatott be, helyére Bartulovic érkezett a második játékrész elején.

A második játékrészt is a Debrecen kezdte jobban, Töpfner Alexandra büntető góljával már 10 gól (15-25) volt a különbség a 42. percben. 21-32 után Csernyánszki Liliána sorozatban három vendég gólt lőtt, ezalatt a hazai csapatból csak Kopecz Barbara tudott betalálni egy alkalommal. A végeredmény 23-36 lett. 

A Debrecen magabiztos győzelemmel jutott be a négyes döntőbe. Töpfner Alexandra 10 (hetet hétméteresből), Kácsor Gréta és Petrus Mirtill 6-6, Hámori Konszuéla pedig 5 alkalommal talált be. A cserekapus Bartulovic pedig hat védése mellett, egy gólt is szerzett. A hazaiak legeredményesebb játékosa Kopecz Barbara volt 5 góllal, Szalai Balett, Paróczy Sára és Bouti Fruzsina 3-3 gólt lőtt, a cserekapus Wéninger Alexandra 8 védést (31%) mutatott be.

18:00 Ferencváros-MTK Budapest

FTC: „Szerdán a Magyar Kupa-negyeddöntővel indítja a sorozatot női kézilabdacsapatunk, amely az előző két kiírást egyaránt aranyéremmel zárta. A cél nem is lehet más, mint zsinórban harmadszor is elhódítani a trófeát, ehhez pedig az MTK ellen feltétlenül ki kell harcolni a négyes döntőbe jutást.”

„A legfontosabb az lesz, hogyan a saját kezünkbe vegyük az irányítást, mert úgy érzem, amikor gyengébben játszunk, akkor is általában csak valami apróság hiányzik – mondta Béatrice Edwige. – Ezért saját magunkra kell majd fókuszálnunk, koncentráltan kell védekezni és támadni. Remélem, hogy ezt teljesíteni tudjuk, mert a Magyar Kupa nagyon fontos számunkra, két egymást követő évben sikerült elhódítanunk, és pontosan tudjuk, hogy milyen sokat jelentene az újabb győzelem a klubnak és a szurkolóinknak. Mindent bele fogunk adni holnap, hogy megnyerjük ezt a meccset.”

MTK: Vágó Attila: „A négy közé jutás a cél szerdán a Ferencváros ellen. Ennél nagyobb motiváció egyetlen sportolónak és edzőnek sem szükséges, hiszen mindenki szeretne bejutni a négyes döntőbe. Nem egyszerű a helyzetünk azzal, hogy éppen az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát kaptuk, de abszolút nem szeretnénk feltett kézzel érkezni a párharcra. Ha bármilyen kis esélyünk is van, azt meg akarjuk ragadni és élni vele, hogy boruljon a papírforma.”

Az FTC keretéből ma is hiányzott Andrea Lekics, Kisfaludy Anett és Szöllősi-Zácsik Szandra.

A címvédő magabiztosan kezdte a mérkőzést, Kovács Anett harmadik góljával már 10-4 volt a hazaiak előnye. Janurik Kinga remekül kezdett, az első nyolc lövésből négyet kivédett. Az MTK többször is felzárkózott három gólra, de 14-11 után a hazaiak 5-1-es sorozatot produkáltak a játékrész hátralevő részében. A félidőben Klujber Katrin már 6, Kovács Anett, Hársfalvi Júlia és Emily Bölk 3-3 gólnál tartott, Janurik Kinga pedig hat védéssel zárta a játékrészt. A vendég játékosok közül Poczetnyik Luca volt a legeredményesebb 3 góllal, a kapus Győri Barbara 3 védést mutatott be (14%).

A második félidő elején mindkét szélen cserélt a Ferencváros, a csereként beálló Malestein és Márton Gréta is gyorsan eljutott 3-3 gólig. Beatrice Edwige második góljával először vezetett tíz góllal a Fradi (29-19). A vendégeknél a 47. percben Szabó Nina már az ötödik gólját lőtte, nála csak Klujber Katrin szerzett több gólt (8). Janurik Kinga a második félidőben is ott folytatta, ahol az első félidő végén abbahagyta, bő 20 perc alatt 15 lövésből hetet kivédett. A végeredmény 38-24 lett.

A legeredményesebb játékos Klujber Katrin volt 10 góllal. A hazai csapatból Márton Gréta, a vendég együttesből pedig Szabó Nina jutott 6-6 gólig.

Mind a négy negyeddöntőben érvényesült a papírforma, így a bajnokságban a tabella első négy helyén álló csapat játszhat egymás ellen a Magyar Kupa négyes döntőjében. A Final Four mérkőzéseit március 9-én és 10-én rendezik meg.

Mind a négy továbbjutó csapatra kemény mérkőzés vár a hétvégén a nemzetközi porondon, hiszen szombaton a Győr hazai pályán fogadja a CSM Bukarestet, míg a Mosonmagyaróvár a spanyol Malaga ellen játszik fontos mérkőzést a továbbjutás szempontjából. Vasárnap előbb a Debrecen idegenben lép pályára a Bietigheim ellen, majd a Ferencváros játszik a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos mérkőzést a Rapid Bukarest ellen idegenben.

Forrás: mksz.hu

https://mkcse.hu/hu/hireink/tortenelmet-irnanak

https://esztergomivitezek.hu/kezilabda/hirek/allaspont-extra.html

https://kohaszkezi.hu/hu/hir/5897

https://dvsckezilabda.hu/hirek/magyar-kupa-tet-a-final-four/

https://www.fradi.hu/kezilabda/noi-kezilabda/hirek/indul-a-harc-az-ujabb-cimvedesert

https://mtk.hu/hirek/kezilabda-az-elozo-szezon-kupagyoztesevel-kuzdunk-meg-az-idei-negyes-dontoert

8115 megtekintés.

Megosztás