Site icon Handballexpert

Női MK: Idén is bronzérmes a DVSC Schaeffler csapata

Az első félidő hajrájában vette át a vezetést a Loki, amit a lefújásig nem is adott ki a kezéből. Szabó Nina a második játékrészben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de Gabrijela Bartulovic is rengeteg védéssel járult hozzá a 34-29-es győzelemhez.

Általában a két napos tornák bronzmérkőzésen szomorú és csalódott csapatok szoktak összecsapni, ez a mai találkozóra aligha volt mondható. A tegnapi mérkőzéseket követően Gyurka János elmondta, hogy tisztában voltak az erőviszonyokkal és azzal is, hogy vasárnap a Debrecennel mérkőzhetnek meg a bronzéremért. Azért jöttek, hogy mindenképp éremmel távozzanak, ezt Tóth Gabriella is megemlítette, illetve azt is, hogy már a lefújást követően a mai mérkőzésre összpontosítottak.
Szilágyi Zoltán magát hibáztatta az elveszített elődöntő miatt, de hozzátette, hogy mindenképp szeretnék megvédeni a harmadik helyüket, ezt Planéta Szimonetta is megerősítette.

Ami az egymás elleni összevetést illeti, az utolsó két találkozásuk alkalmával a Debrecen csak egy pontot tudott szerezni, de ami még fájóbb lehet a Hajdúságban, az az októberi 30-23-as vereség az Óvár otthonában, ami könnyen a bajnoki bronzérembe kerülhet Vámos Petráéknak.

Ahogy azt a vezetőedzők említették küzdelemben és akaratban nem lesz hiány, ez pedig meg is látszott a pályán. Potyogtak a gólok mindkét oldalt, a óváriak legfőbbképp átlövésből tudtak eredményesek lenni a félidő első részében, míg a Loki kereste a támadó játékát, hiszen a 19. percben mindössze kilenc lőtt gól állt a nevük mellett. Ekkor Szilágyi Zoltán már második időkérését égette el, mert az öt perccel korábban tartott rögtönzött taktikai értekezlet nem hozta a kívánt eredményt.
Kipróbálta a két beállós játékát, valamint a 7-6 elleni formációt is elővette a piros mezes alakulat, ez meghozta az áttörést, valamint Gabrijela Bartulovic is öt védéssel járult hozzá ehhez a kapuban.

Tóth Gabriella az első húsz percben pihent, ezt követően érkezett a pályára, csapata négygólos előnyben volt ekkor, azonban a már említett Bartulovic védések megfogták a mosonmagyaróváriakat, akik a maradék időben mindössze két találatot jegyeztek. Kapuban Szemerey Zsófi nem sokat találkozott a labdával, így érkezett is a kapuscsere és Hadfi Gréta.

A találkozó hangulata a hajrára igazán paprikás lett; előbb Albek Anna és Jovana Jovovics különbözött össze, majd Pásztor Noémit rántotta le abszolút ziccerben Szabó Nina. A szünetre így 16-15-ös DVSC vezetéssel vonultak a felek..

Fordulást követően az MKC, mintha bent maradt volna az öltözőben, mivel a 38. percben mér 21-17-es állás szerepelt az eredményjelzőn, ez idő alatt Szabó Nina háromszor volt eredményes, míg a kapuban továbbra is Bartulovic tartotta a frontot. Majd nagy nehézségek árán megfelezte hátrányát a Tóth Eszter vezette fekete mezes alakulat, de pillanatok alatt újra négy volt a különbség (23-19).

Az óváriak rengeteg labdát szórtak el, valamint a befejezéseik sem voltak pontosak, így a második félidőben 15 perc játékot követően csupán öt találatot szereztek, addig a Loki már hétre növelte az előnyét 27-20-nál. A hajrára még az utolsó erejét is előkaparta a Mosonmagyaróvár, de négynél közelebb nem tudott lépni a DVSC-hez, így a hajdúságiak megvédték harmadik helyüket, tavalyi év után tehát idén is bronzérmet akasztottak a nyakukba.

Gabrijela Bartulovic elképesztő teljesítményt nyújtott a kapuban, amivel abszolút csapata legjobbja volt, és közel 50%-os teljesítménnyel fejezte be a mérkőzést.

Végeredmény:
DVSC Schaeffler – Motherson Mosonmagyaróvár KC – 34:29(16:15)

fotó: Molnár Péter/Hajdú Bihari Napló

Megosztás
Exit mobile version