Teltház és kiváló hangulat előtt aratott sikert az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata a DVSC Schaeffler felett a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében. Elek Gábor csapata a második félidőben biztosította be továbbjutását a négyes döntőbe, ahol a Győr – Dunaújváros – Siófok hármas közül kerül ki az ellenfele.

Az elmúlt időben rendre kiélezett összecsapásokat hozott a Debrecen és a Ferencváros párosítása, 2019 őszén például a hajdúságiak pontot is tudtak rabolni a népligetből, tavaly pedig hazai pályán nehezítették meg a zöld-fehérek dolgát a bajnokság hajrájában. A tét ezúttal nem volt kicsi, hiszen mindkét csapat számára a Magyar-Kupa négyes döntő lehetett a cél.

Két gyors Emily Bölk találattal indult a mérkőzés, amire Planéta Szimonetta válaszolt, a német átlövő a folytatásban is megállíthatatlannak bizonyult, így az első négy ferencvárosi gólból hármat az ő neve mellé jegyeztek. A debreceniek próbáltak minél több időt a vendég kapu előtt tartózkodni, de helyzetekig ritkán jutottak el, ennek is szólhatott a Vámos Petra – Szabó Nina csere, irányító pozícióban. – Mint később kiderült a válogatott irányító kisebb sérüléssel bajlódik, ezért volt kénytelen cserét kérni, már az első percekben.

Tizenhárom perc elteltével és 6-3-as FTC vezetésnél kért időt Szilágyi Zoltán, aki a lassú támadójátékban látta a hibát, ennek megoldására elővette a Loki a hét a hat elleni játékát, amiből Bordás Réka és Tóvizi Petra is eredményes tudott lenni. Eközben a Ferencváros Klujber Katrin és Angela Malestein vezérletével tartotta a különbséget, majd a 20. percre egyre olvadt az előny, amikor a vendégek mestere Elek Gábor is magához hívta lányait.
Fő szempontként az emberhátrányos védekezést rótta fel játékosainak Elek, ahol több mozgást kért.

Az időkérés után megrekedni látszottak a csapatok a 9-11-es állásnál, lehetősége volt a Fradinak tovább növelni előnyét, de rendre hiba csúszott a támadójátékba, de a hazaiak is zárkózhattak volna, azonban náluk pedig a befejezések nem működtek. A hajrára fordulva megrázta magát az FTC és gyorsan négyre növelte az előnyét 9-13-nál, az utolsó percekben még tudott zárkózni a Loki, de így is 11-14-es eredménnyel vonulhattak az öltözőbe a játékosok.

Karyna Yezhykava próbálta hátára venni a piros mezeseket a fordulás után, két szépségdíjas gólt lőtt Janurik Kinga kapujába, de Planéta Szimonetta sem tétlenkedett és a távoli zónából volt eredményes. Azonban a debreceni támadó játék ennyiben ki is merült, hiszen sem szélről, sem beálló pozícióból nem tudtak betalálni. Ez idő alatt a Ferencváros menedzselte az előnyét, majd Bölk vezérletével 14-19-re el is léptek, ekkor időt kért Szilágyi Zoltán.
Ismét előtte vette az emberelőnyös játékát a DVSC, de ekkor már nem tudtak olyan eredményesek lenni belőle, mint tették azt az első játékrészben.

Alicia Stolle emberségből jelesre vizsgázott, amikor Giegerich kapus térde megsérült a német átlövő egyből honfitársához sietett, és míg a társai nem segítették le, addig el sem mozdult mellőle.

A találkozó utolsó negyedére fordulva eldőlni látszott a továbbjutás kérdése, hiszen a hazaiak csupán ötször tudtak betalálni a második játékrészben, ennek eredménye volt a hat gólos vendég előny. (16-22)

Az ötvenedik percre már tíz volt a különbség a két csapat között 16-26-os állásnál, az FTC játékosai támadásban könnyedén szereztek gólokat, de a debreceniek hatékonysága is feljavult.

A nagy különbségnek köszönhetően már nem csak a debreceniek, hanem a ferencvárosi fiatalok is szerepet kaptak, így lehetett a pályán Csernyánszki Liliána, Szabó Nina, Suba Sára vagy Tóth Nikolett.

Végül 30-22-es győzelmet ünnepelhettek a zöld-fehérek. A találkozó legeredményesebb játékosa Emily Bölk és Angela Malestein lett 7-7 találattal, de ki kell még emelni Klujber Katrin teljesítményét, valamint a hazaiak részéről Planéta Szimonetta játékát.

További eredmények:

Békéscsaba – Dunaújváros : 22-28
Győri Audi ETO KC – Kisvárda : 33-19
Siófok – Vác : 25-24

fotó: Nász Nikolett

 

 

 

 

 

 

 

 

2021 megtekintés.

Megosztás