Iszonyúan kezdett az FTC, majd az első játékrészben felzárkózott, az utolsó öt perchez közeledve a vezetést is átvette, amit magabiztosan tartott, így 15. MK címét zsebelte be a népligeti alakulat.

Az előző év két kupa döntője ismétlődött meg idén is Győr – Ferencváros párosítással.

A mérkőzést a Rába-partiak indították jobban, hiszen 10 perc játékot követően 6-1-re vezettek. Kemény védekezést mutattak be a saját kapujuk előtt, Line Haugsted három lövést is sáncolt, míg a ferencvárosi támadások ütemtelenek és ötlettelenek voltak. A győriek a Fradi kapuja előtt pedig kíméletlenül kihasználták a kínálkozó lehetőségeket. 5-1-es állásnál kért Allan Heine időt, ezt követően a csapata elkezdett közeledni az ETO-hoz. Azonban több, mint negyedórának kellett ahhoz eltelnie, hogy ne csak Andrea Lekic neve mellett szerepeljen találat, ekkor Márton Gréta volt eredményes (6-4).

Ezt követően változtatott Kirkely csapatán, érkezett Linn Blohm, illetve Estelle Nze Minko is pályára, azonban a lendületes kezdést követően megakadni látszott támadó játékuk. Előbb rosszul végezték el a középkezdést, majd Ana Gros hamarabb lépett pályára, mint a csere érkezett, így két perces kiállítás sorsára jutott. Néhány perccel később ismét Gros volt a főszereplő, csak elhagyta a labdát, amiből a Fradi indulni tudott és 10-10-nél utol is érte ellenfelét.

Majd a hajrában Sandra Toft három védést is bemutatott, addig a másik kapunál Gros lőtt pontosan, a szlovén átlövő négy góllal zárta az első játékrészt, csapata pedig 13-11-es előnnyel vonulhatott a szünetre.

Három Böde-Bíró Blanka védéssel indult a második félidő, amire elől Simon Petra reagált is két találattal, így a 37. percben újra döntetlen volt az állás 13-13-nál. Majd megrázta magát az ETO és hamar közé tett hármat, amivel már 19-16-ra vezettek, ekkor Böde-Bíró nem fogott lövést már tíz perce, érkezett is egy Heine időkérés, de a kapuban nem cserélt a dán szakember.
A folytatás őt igazolta viszont, hiszen ahogy már oly sokszor, úgy ismét beleférkőzött a győri fejekbe a ferencvárosi hálóőr és 20-20-nál ismét egál volt az eredmény. Majd később következett Ulrik Kirkely időkérése is, csapatát azonban nem tudta kirángatni a gödörből és a harmadik labdáját a vezetésért már nem szórta el az FTC.

Amit már ki sem adott a kezéből. Előbb Klujber Katrin volt eredményes, majd az eddig gólképtelen Emily Bölk köszönt be kétszer, végül Dragana Cvijics is betalált, így a Fradi sorozatban harmadszor hódította el a Magyar Kupát, 15. győzelmével pedig beérte az örök ranglistán a győrieket.

Böde-Bíró Blanka 13 védést mutatott be, Andrea Lekic hét találatot ért el, míg Márton Gréta hatszor volt eredményes.

Végeredmény:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria – 23:25(13:11)

fotó: Nász Nikolett

4065 megtekintés.

Megosztás