Már hattal is vezetett a Ferencváros, de a hajrára csak úgy, mint a Debrecen a Mosonmagyaróvár is előhúzott még egy kis erő tartalékot, amivel izgalmassá tette az utolsó perceket, de a Fradi továbbjutása nem forgott veszélyben.

Rövid időn belül másodjára nézett szembe egymással a két alakulat, hiszen két hete még a bajnokságban mérkőztek meg, ahol a Ferencváros 30-27-es győzelmet aratott és még egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez.
A találkozó előtt Gyurka János úgy fogalmazott, hogy lépésről lépésre szeretnének haladni, míg Allan Heine szerint 10/10 állapotban van a csapata.

Szemerey Zsófi ott folytatta, ahol Mosonmagyaróváron abba hagyta, hiszen egyből védéssel kezdte a félidőt, de Janurik Kinga is remek formában védett a másik oldalon. Öt perc játékot követően 3-1-re vezetett a Ferencváros, már ekkor lehetett érezni, hogy a népligeti alakulat nem erőlteti a gyors játékot, míg az Óvár, amikor tehette rohant Janurik kapuja felé. Ennek az eredménye több technikai hiba, valamint eladott labda lett.

A Fradi 5-3-as vezetésénél a góljaiból négyet szerzett szélről, Angela Malestein és Márton Gréta is két-kétszer volt eredményes. Emily Bölk remekelt a két héttel ezelőtti találkozón, most azonban gól nélkül zárta a félidőt, sokszor pedig kaput sem talált a német átlövő. Nem úgy, mint Tóth Eszter és Ines Ivancok, akik támadásban vezérei voltak az MKC-nak.

Andrea Lekic visszatért kéz sérülését követően, egyből három gólt is jegyzett, így 8-5-ös zöld-fehér előnynél Gyurka János időt kért. Sikerült is a felzárkózás Strannig Zsófia gyors góljaival, de sokáig nem örülhettek az óváriak, miután Klujber Katrin bombáját követően, Dragana Cvijics is eredményes volt (8-11). Klujber a hajrában üres kapura is betalált, ekkor már néggyel vezetett az FTC (9-13), de a félidei eredményt Kovács Anett állította be 29:56-nál (10-14).

Márton Gréta góllal indította a második játékrészt csak úgy, mint az elsőt, majd nem sokkal később már öttel vezetett a Ferencváros 18-13-nál, aztán több labdát is eladott a Fradi, amiből az Óvár eredményes tudott lenni. Előbb Albek Anna szerezte meg és lőtt gólt, majd Udvardi Laura volt eredményes, hozzájuk csatlakozott Ivancok is, aki hatalmas lövést akasztott Janurik kapujába, így 18-16-ra zárkózott a kisalföldi alakulat.

Egyből időt is kért, Allan Heine, majd a támadásukból Cvijics volt eredményes Simon Petra passzát követően, aztán Simon a saját hatosánál pedig belemenést harcolt ki Albek Annával szemben, akinek szemmel láthatóan nem ment a játék – összesen két gólt szerzett, valamint ugyanennyi két percet is gyűjtött be.

17-21 állt az eredményjelzőn, amikor Gyurka János második idejét is kikérte, de pillanatokkal később Angela Malestein volt eredményes. Ebben az időszakban több támadást is elkapkodott az Óvár, ami a szezon második felében nagy probléma a csapatnál.

Az 50. percben jártunk, amikor már hat góllal, 24-18-ra vezetett a Ferencváros, de percek alatt megfelezte hátrányát az MKC, de a hajrába ismét magabiztos 26-21-es FTC vezetéssel léptünk.
Ekkor Gyurka János utolsó idejét is kikérte, ami hatott a játékosaira, hiszen két perccel a vége előtt 26-24-re zárkóztak, s a már elcsendesült óvári szurkolók is újra eleresztették a hangjukat csapatukat biztatva. A felzárkózáshoz kellett Tóth Gabriella két gólja, valamint Hadfi Gréta védései is, de zöld-fehérek két szélső találattal bebiztosították győzelmüket az utolsó percben (25-29).

Klujber Katrin nyolc góllal csapata legeredményesebb játékosa volt, de a győzelem másik letéteményese a 14!! védésig jutó Janurik Kinga volt.
Az óváriaknál Tóth Eszter ötször talált be.

Végeredmény:
Motherson Mosonmagyaróvár KC – FTC-Rail Cargo Hungaria – 25:29(10:14)

fotó: Nász Nikolett

 

 

 

Megosztás