Harald Reinkind a dudaszó pillanatában eleresztett balkezes bombájával a norvég-válogatott nyerte az ötödik helyért vívott helyosztót.

Fel van adva a lecke a legjobb négy közé jutott csapatoknak, már ami az izgalmakat illeti. A norvégok és az izlandiak is hajszállal maradtak le az elődöntőről, csalódottságuk ellenére mégis végletekig kiélezett mérkőzéssel búcsúztak az Európa-bajnokságtól.

A norvégok sokáig kézben tartották a mérkőzést, de a szünetig felépített négygólos előnyük nem tartott ki a végéig. Amikor egyenlíthetett volna Izland, Sagosen még rendre betalált.  A hősiesen küzdő izlandiak természetesen az ismét zseniálisan játszó Omar Ingi Magnusson vezérletével a hajrában mégis utolérték ellenfelüket. Elképesztő izgalmakat hozott az utolsó néhány másodperc, melynek végén Jonsson nem tudta bevenni az üres kaput. Jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás, amelyben a négy gólt szerző Smarason húzta az izlandiak szekerét, ám ez is kevésnek bizonyult. Harald Reinkind a dudaszóval szinte egyidőben gólt szerzett, de még ekkor sem volt biztos a norvég siker. A spanyol bírók előbb videóztak, majd csak ezt követően vetettek véget a hetvenperces csatának. Norvégia végzett az ötödik helyen.

Izland–Norvégia 33–34 (12–16, 27–27) – hosszabbítás után
Ld: Omar Ingi Magnússon 10, ill. Sagosen 8

fotó: eurohandball.com

Megosztás