A korona-vírus miatt kialakult helyzet erősen megkeseríti a norvég kézilabda életét. Norvég Kézilabda-szövetség elnöke Kåre Geir Lio ugyan bízik a rendezésben, de egy helyi újságíró kérdésére adott válaszában megerősítette, könnyen lehet, hogy Norvégia visszalép a rendezéstől.

“Látjuk a kockázatot, vannak dolgok amiket át kell gondolnunk annak érdekében, hogy megrendezhessük az Eb-t. Vagy új intézkedésekre van szükségünk, vagy át kell értékelnünk a lehetőségeinket, hogy egyáltalán le tudjuk-e bonyolítani a tornát így. Erről van szó ezekben a pillanatokban. “

Vissza is léphetnek a megrendezéstől ?

“Igen, ez megtörténhet. A jelenlegi helyzetet el kell fogadjuk. Sok forgatókönyvünk van, a legjobbat fogjuk választani. De lehetséges, hogy fel kell adjuk az Európa Bajnokság lebonyolítását.“

Norvégia kultúrális minisztere Abid Raja optimintán nyílatkozott, ő még bízik a rendezésben:

“Az NHF kidolgozott egy protokollt az Európa Bajnokságra, és elő is terjesztették megvitatásra a megfelelő egészségügyi hatóságoknál. Mindenkinek az a kívánsága, hogy megrendezhessük az kézilabda-Eb-t, a szigorú szabályok ellenére is.” -írta a miniszter egy e-mailben a norvég VG.no-nak.

Eközben a Vipers Kristiansand is egyeztetéseket kezdett az orosz Rostov-Don csapatával, annak érdekében, hogy semleges helyszínen, Dániában rendezzék meg a soron következő BL-meccsüket. Ennek oka az országok különböző karatén-szabályozása.
A szabályok szerint mindkét csapatnak 10 napos karanténba kellene vonulnia saját országába akkor, ha elutaznak a mérkőzést lejátszani az eredeti tervek szerint.

Ha Dániában rendeznék a mérkőzést, mindkét csapat mentesülne a tíz napos karatén kötelezetség alól.

“Megkezdtük a tárgyalásokat a Rosztov-Don csapatával, hogy le tudjuk játszani mindkét Bajnokok Ligája mérkőzésünket Dániában. Ott mások a karanténra vonatkozó szabályok mint Oroszországban”– mondta Ole Gustav Gjekstad a Vipers edzője.

A cikk forrása: https://daniasport.hu.  További érdekes hírekért keressétek fel bátran az oldalt. Mindenről hírt adnak, ami Skandináviából ered. Jó szórakozást!

 

Megosztás