Az nem vitás hogy akadnak gondok a világbajnokság járványügyi védekezésével kapcsolatban, de az egyik esélyesnek kikiáltott norvégok talán túl sokat foglalkoztak a külső tényezőkkel, emiatt sem sikerült túl jól a franciák elleni nyitányuk, míg a svájciak épphogy beestek kezdésre a visszalépő amerikaiak helyett, mi több nyerték is az első találkozót.

Így aztán Norvégiának kellett győzelmi kényszer alatt játszania. A svájciak már az első perctől kezdve fel vették a versenyt az esélyesebb ellenfelükkel szemben. Türelmesen végig játszották a támadásaikat, valamint a precíz visszarendeződésük után a norvégok nem tudtak gyors gólokat szerezni. A játékrész félénél a Sagosen mellé felnövő Reinkind góljaival négy góllal megléptek a norvégok, majd a svájciak átálltak a hét a hat elleni játékra, ezzel sikerült valamelyest felzárkózni, de a jó periódusukat csak rövid ideig tudták tartani, visszaállt a négy gólos skandináv előny.

A szünet után nagy rohanással indítottak a norvégok, villámgyorsan hét gólra hízott az előnyük, és gyakorlatilag ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. Sagosen továbbra is nagy kedvvel játszott, nem volt kérdés hogy a franciák elleni mérkőzés után, ezúttal is eléri a tíz találatot. A svájciak sztárja, az első világbajnokságán szereplő Andy Schmied viszont halványan teljesített, ezért csapatának nem volt már esélye szorosabbá tenni az összecsapást.

Svájc – Norvégia 25-31

Fotó: getyymages

1225 megtekintés.

Megosztás