Site icon Handballexpert

Norvégia megszerezte első győzelmét Svájc ellen.

HERNING, DENMARK JANUARY 17: Sander Sagosen of Norway in action during the IHF Men's World Championships Handball match between Denmark and Norway in Jyske Bank Boxen on January 17, 2019 in Herning, Denmark. (Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

Az nem vitás hogy akadnak gondok a világbajnokság járványügyi védekezésével kapcsolatban, de az egyik esélyesnek kikiáltott norvégok talán túl sokat foglalkoztak a külső tényezőkkel, emiatt sem sikerült túl jól a franciák elleni nyitányuk, míg a svájciak épphogy beestek kezdésre a visszalépő amerikaiak helyett, mi több nyerték is az első találkozót.

Így aztán Norvégiának kellett győzelmi kényszer alatt játszania. A svájciak már az első perctől kezdve fel vették a versenyt az esélyesebb ellenfelükkel szemben. Türelmesen végig játszották a támadásaikat, valamint a precíz visszarendeződésük után a norvégok nem tudtak gyors gólokat szerezni. A játékrész félénél a Sagosen mellé felnövő Reinkind góljaival négy góllal megléptek a norvégok, majd a svájciak átálltak a hét a hat elleni játékra, ezzel sikerült valamelyest felzárkózni, de a jó periódusukat csak rövid ideig tudták tartani, visszaállt a négy gólos skandináv előny.

A szünet után nagy rohanással indítottak a norvégok, villámgyorsan hét gólra hízott az előnyük, és gyakorlatilag ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. Sagosen továbbra is nagy kedvvel játszott, nem volt kérdés hogy a franciák elleni mérkőzés után, ezúttal is eléri a tíz találatot. A svájciak sztárja, az első világbajnokságán szereplő Andy Schmied viszont halványan teljesített, ezért csapatának nem volt már esélye szorosabbá tenni az összecsapást.

Svájc – Norvégia 25-31

Fotó: getyymages

Megosztás
Exit mobile version