Site icon Handballexpert

Norvégia visszalép, Dánia lehet a rendező

Ahogy az várható volt, Norvégia a szigorú corona-vírus szabályozások miatt visszalépett a 2 hét múlva kezdődő kéziladba európa-bajnokságtól.

Erna Solberg norvég miniszterelnök nem támogatta a rendezést, igaz nem is tiltotta azt meg a Norvég Kézilabda Szövetség számára.

Kare Geir Lio a norvég szövetség elnöke szerint mindent megpróbáltak, hogy megrendezhessék az év legnagyobb kézilabda eseményét, de végül a kormány által bevezetett szabályok miatt, be kellet látniuk, hogy ez lehetetlen.

Ezzel szemben, vagy ennek hatására, Dánia bejelentette, hogy ha Norvégia visszalép, ők teljes egészében átveszik a torna terhét, és egyedül is megrendezik az eseményt.

Azt azonban hozzátették: Ha a norvégok mégse lépnek vissza, bizonytalan lehet a torna léte, ugyanis a két országban nem egyeznek a világ járvány miatti szabályok, emiatt nem tudnak azonos feltételeket biztosítani a résztvevő csapatoknak.

Ha minden jól megy, a 2020-as kézilabda Európa-bajnokság december 3-án kezdődik és 20-án koronázzák meg az idei legjobb csapatot.

Forrás: NSO.hu

Megosztás
Exit mobile version