Site icon Handballexpert

Norvégiának nem okozott gondot az osztrák csapat

Az osztrák válogatottnak földöntúli csoda kellett volna a továbbjutáshoz, de a norvégokat nem egyszerű legyőzni, nem hogy tíz góllal.

A skandinávoknál a két mérkőzésen huszonkét gólt szerző Sander Sagosen pihenéssel kezdte a találkozót, csak úgy mint a két remek szélső, Jöndal és Bjornsen. Kezdett viszont az utóbbi napok átigazolási pletykáinak főszereplője Kent Robin Tönnesen, akinek az első öt ostorcsapása célba ért. Ausztria nem játszott rosszul, de a norvégok a tőlük megszokott módon rendre kihasználták a hibáikat, gyors támadásbefejezések után könnyű gólokat szereztek, így húsz gólt termeltek harminc perc alatt.

A második játékrész elején Norvégia eldöntötte a mérkőzést, a háromgólos előny percek alatt hétre nőtt, Ales Pajovic csapata ekkor már lélekben feladta. Egy gólerős Nikola Bylik nagyon hiányzott az osztrákoknak az egész világbajnokságon. Hiába ült az első félidő nagy részében a kispadon Sagosen, mégis berámolt kilencet, csapata kilenccel nyert, és a középdöntőben Portugáliával, Izlanddal, és Algériával találkozik.

Norvégia-Ausztria 38-29

Fotó: zimbio.com

 

Megosztás
Exit mobile version