Site icon Handballexpert

Nyerhető meccsen szerezte meg első kielcei pontját a Pick Szeged

A BL-döntős otthonában játszott döntetlent és szerzett egy rendkívül fontos pontot a Szeged, de több is lehetett volna ebben.

Aggódhattak az útrakelő szegedi szurkolók a keretek kihirdetésekor, hiszen Kárpáti Krisztián mindössze egy balátlövőt – Bodó Richárdot – nevezett a meccsre. A kisebb sérülés miatt hiányzó Borut Mackovsek és Szita Zoltán megszokott „helyére” Carlos Molina és Rea Barnabás kerültek be a keretbe, azonban a mérkőzésen nem kaptak szerepet. A hazaiaknál sem volt rendben minden, hiszen továbbra is hiányzott Andreas Wolff és Alex Dujshebaev a lengyeleknél.

Bodó góljával indult a találkozó, és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor úgy tűnt, hogy inkább a Szegedé a mérkőzés irányítása: 7-5, 8-6, 10-8 és 11-9-es állásnál is kétgólos volt a vendégelőny, a védekezés jól működött, és Mikler Roland is hozzátette a magáét (33% és 7 védés az első félidőben). Támadásban Bodó mellett Stepancic is jó formában játszott, négy gólt is szerzett az első félidőben, de az utolsó öt percre Moryto góljával utólérték a lengyelek a Picket (11-11). A hajrában a szélsők szórták meg magukat, Frimmel és Sostaric góljaival ismét sikerült kettőt közétenni, de Nahi góljaival és Moryto időntúli hetesével 14-15 volt a félidei eredmény.

Sajnos a második félidőt rosszul kezdte a Pick, és az előny gyorsan hátránnyá vált, sőt, háromgólos előnyt is sikerült kiépítenie a Kielcének, Garciandia gólja egy 4-0-ás hazai sorozatot szakított meg 20-17-nél. Innentől inkább a hazaiaké volt az irányítás, és a Pick inkább csak kapaszkodott. Ez Imsgard becserélésével változott meg, majd az 51. percben a remekül játszó Stepancic góljával 23-23-ra sikerült egyenlíteni. A két újabb lengyel gólra Stepancic és Frimmel válaszolt, az utolsó három percre 25-25-tel fordultak a csapatok.

Az 58. percben Bombac góljával hosszú idő után ismét vezetést szerzett a Pick, de Moryto egyenlíteni tudott (26-26), majd Kárpáti Krisztián kikérte utolsó idejét. Az időkérést követően Bombac ismét gólt szerzett, és így egygólos Pick-előnnyel indult az utolsó perc, és reménykedhettünk egy bravúr győzelemben. Bánhidi kiállítása után Moryto betöréséből egyenlítettek a lengyelek (27-27), az utolsó támadásból pedig már nem sikerült gólt szerezni, így a Pick először tudott pontot szerezni a Kielce otthonában, de némi hiányérzet lehet bennünk, hiszen a gyengébb napot kifogó Kielce ellen akár nyerhető is lett volna a találkozó.

Bajonokok Ligája, A-csoport, 5. forduló
Industria Kielce – OTP Bank-Pick Szeged 27-27 (14-15)
Gólszerzők: Moryto 6, Sicko 5, Nahi 4, Tournat 3, Karacic 3, Karalek 3, Olejniczak 2, Thrastarson 1 ill. Stepancic 7, Sostaric 4, Bombac 4, Bodó 3, Martins 3, Frimmel 2, Garciandia 2, Bánhidi 1, Kalaras 1

 

Fotó: Darabos László (a helyszínről)

 

Megosztás
Exit mobile version