22-20-ra győzött az Elche csapata a Iuventa Mihalovce ellen Alicanteban az Európa-Kupa döntő első mérkőzésén. A kupa sorsa így a szlovákiai visszavágón dől majd el.

Előzetesen a spanyol együttes tűnt esélyesebbnek, ám a pünkösd vasárnap lejátszott meccsen ebből nem sokat láttunk viszont a pályán. Küzdelmes, legtöbbször inkább alacsony színvonalú találkozót láthattunk, amely az elsőtől az utolsó pillanatig szoros maradt. Az Elche láthatóan könnyebben került helyzetbe a 60 perc során, ám számtalanszor vétettek technikai hibát, vagy rontottak ziccerben.

Kiemelhető mindkét oldalon a kapusok teljesítménye – a szlovák csapat Magyarországra tartó brazil hálóőre Naira Mendes végig jól védett, az Elche kapujában Carratú és Morales is produkáltak jó szakaszokat. Kiemelhető volt északi szomszédainknál Wollingerova, aki kritikus helyzetekben tudott eredményes lenni és 6 góllal zárt. Az Elche legjobbja nem az év során 68 találatot összeszorgoskodó So Delgado, hanem a Mosonmagyaróvárra igazoló Pipy Wolfs volt. A holland beálló öt gólig jutott.

Wollingerova volt a meccs legeredményesebb játékosa – fotó: Sport Lisboa e Benfica

Az Elche az utolsó percekben akár nagyobb előnyt is kiépíthett volna, a csarnok is komolyan beállt a hajrában a spanyolok mögé, ám technikai hibáik miatt nem tudták teljes mértékben kihasználni a jó szakaszukat és mindössze kettővel nyertek.

Mindezekkel együtt pénteken Szlovákiában egyértelműen az Elche lesz a kupagyőzelem esélyese.

Megosztás