Rengeteg eladott labda jellemezte mindkét csapatot, a magyar válogatott az első félidő második felében feszes védekezést mutatott, az itt megszerzett előnynek köszönhetően pedig sikerült a két pontot is megszerezni.

Füzi-Tóvizi Petra góljával indult az összecsapás, viszont nemsokára már az osztrákoknál volt az előny. Továbbra sem működött a védekezés a norvégok elleni mérkőzéshez hasonlóan, ezért Golovin Vlagyimir a 12. percben kikérte az első idejét 8-6-os állásnál.
A folytatásban Klujber Katrin szerzett két gyors találatot, majd a 20. percre már 13-10-re vezetett a magyar alakulat. Ekkor már pályán volt Juhász Gréta is, aki Kuczora Csengét váltotta, a bizalmat pedig góllal, valamint egy fontos labdaszerzéssel hálálta meg. A védekezés is sokat javult, köszönhetően Papp Nikoletta és Pásztor Noémi érkezésének. Sokkal agresszívebb és gyorsabb védekező munkát láthattunk a válogatottól, mint az első negyedórában.
Egyedül Katarina Pandza ellen nem találták a lányok az ellenszert, a 21 éves játékos hatalmas magabiztossággal játszott, az első játékrészt pedig hét góllal zárta.

A szünetre négygólos, 19-15-ös előnnyel vonulhattunk, de ez a fordulást követően hamar megcsappant, ugyanis több technikai hibát is vétettünk, valamint a visszarendeződés és a védekezés ismét nem működött. Nem is várt sokáig a szövetségi kapitány, a 35. percben magához is hívta csapatát, akik meglátása szerint nem tettek elég energiát a saját kapujuk előtti játékba.
A taktikai utasítások nem hoztak eredményt, így döntetlenre zárkózott az osztrák válogatott 19-19-nél, ezt követően Simon Petra szakította meg a magyar gólcsendet. A 18 éves irányító első válogatottbeli összecsapásán lendületesen lépett pályára és a gólokat is sorban termelte.
Az utolsó negyedórára fordulva újra ötgólos volt a magyar előny, viszont a hajrában ismét rengeteg hiba érkezett támadásban, valamint az ellenfél 7-6 elleni játéka is jól működött, ami okot adott az elégedetlenségre.

A találkozót végül 34-32-re sikerült megnyerni, de a rengeteg hiba, valamint a védekezésben mutatott lyukak rosszul mutattak.

Ki lehet emelni Szemerey Zsófi teljesítményét a kapuban, 15 védésével és 33%-os teljesítményével válogatottunk egyik legjobbja volt. Remekül teljesített a már említett Simon Petra, aki hétszer is beköszönt. Debreczeni-Klivinyi Kinga hatszor volt eredményes, az utolsó másodpercekben egy hétméterest is kiharcolt, ami következtében a lábához kapott, de mint a lefújást követően kiderült nem komoly a sérülése.

fotó: ehfcl.eurohandball.com

1490 megtekintés.

Megosztás