Site icon Handballexpert

„Ő sokkal lelkisebb” – Anya-lánya interjú Kocsis Erzsébettel és Sári Barbarával

Kocsis Erzsébettel és lányával, Sári Barbarával készítettünk duplainterjút. Fogadjátok sok szeretettel.

Sári Barbara, Dunaújvárosban nőtt fel, itt vált felnőtt, NBI-es kézilabdázóvá. Azóta több klubban is megfordult, ám hosszú évek óta, ő a jelenleg NBI/b-ben „vitézkedő”, egri csapat legfőbb gólfelelőse. Ami nem is csoda, mert Barbi, igazán sportos családba született, hiszen édesanyja, az 1995-ben a világ legjobbjának megválasztott, Kocsis Erzsébet, vagy, ahogy kézilabdás berkekben becézik, „Böbe”. Ismerjétek meg egy kicsit tehát most közelebbről, anyát és lányát, azaz, Böbét és Barbit.

Handballexpert: Elsőként, mindkettőtökhöz fordulnék, hiszen köztudottan sportos család vagytok. Hogyan éltétek meg az elmúlt időszakot? Mivel töltöttétek a napjaitokat?

Böbe: Én személy szerint nagyon élveztem sokat voltunk együtt a családdal hosszú idő után, imádtam minden percét.

Barbi: Nekem, azért bevallom őszintén sokszor okozott nehéz pillanatokat, hiányzott az edzés, és bennem nagy hiányérzetet keltett, hogy e miatt a vírus miatt elvették a bajnoki címűnket. Sok sporttal, sorozatokkal, filmnézéssel töltöttük el az időt lényegében ezek töltötték ki a minden napjainkat.

Handballexpert: Az egri csapat a feljutás kapujában állt, a bajnokság felfüggesztése előtt. Barbi, most tőled szeretném megkérdezni azt, hogy miként éled meg, hogy nagy felelősség hárul rád csapaton belül? 

Barbi: Nagyon nehezen éltem meg a hírt, és nehéz volt feldolgozni, hogy egy ceruzavonással el lehet törölni egy egész év munkáját. Igazságtalannak éreztem a döntést. Ma már más célok vannak a fejemben és a szemem előtt, erre kell jelenleg koncentrálni.

Handballexpert: Böbe, tőled azt szeretném tudni, hogy szerinted miben más, illetve miben hasonló, Barbi játékstílusa a tiédhez, valamint hogy véleményed szerint mik az erősségei és mik azok, amikben fejlődnie kell?

Böbe: Egyértelműen abban hasonló, hogy mind ketten elég gólerős játékosoknak számítunk, Barbi keze sokkal jobb, mint az enyém volt, a védekezés az a terület, amiben nagyon sokat kell még fejlődnie, ő sokkal „lelkisebb”, én jobban tudtam dolgokat elengedni külső tényezőket vagy meccs közbeni dolgokat.

Handballexpert: Barbi, kérlek, mesélj nekem arról, hogy voltak-e más esetleg NBI-es klubból megkereséseid, illetve arról, hogy miért jó az egri csapatban játszani?

Barbi: Az egri csapatban az első és legfontosabb számomra, hogy a jövőm az iskola által biztosítva van. Sok változás történik Egerben, amit szinten nehezen élek meg, olyan emberek távoznak, akik fontos tagjai voltak a csapatnak, sőt alapkövei. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Handballexpert: Böbe, azt szeretném tudni, hogy neked, mennyire van jelen az életedben a kézilabda? A sportág közelében maradtál? Ha nem, mivel foglalkozol a hétköznapokban?

Böbe: Nem vagyok a sportág közelében, annyira vagyok jelen, hogy a kislányom mérkőzéseit követem. Teljesen más területen dolgozom, amit nagyon élvezek.

Handballexpert: Végül azt szeretném tudni, hogy mik a terveitek a jövőre nézve illetve, Barbi, te milyen eredménnyel lennél elégedett, a jövő évi bajnokságot tekintve?

Böbe: Az én tervem az, hogy ne kelljen annyit utazni a meccsekre. 

Barbi: Szeretnék stabil NBI-es játékos lenni, jelenleg ez az egy dolog, ami a szemem előtt célként lebeg.

Nagyon szépen köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk!

Megosztás
Exit mobile version