Hamarosan kezdődik a női világbajnokság, ahol a magyarok célja az olimpiai selejtező hely elérése. A tornával kapcsolatban négy kérdést tettünk fel több, a kézilabdázással foglalkozó személynek. A cikkben az ő, illetve az oldal munkatársainak válaszait olvashatjátok. Hogy kinek lesz igaza, az a végén derül ki. Addig is íme a válaszaink. Fontos: a Facebook-oldalunkon a bejegyzés alatt szívesen várjuk a ti tippjeitek is!

A következő kérdéseket tettük fel:

1. Mit vársz a magyar válogatottól?

2. Hanyadik helyen végez Magyaroszág?

3. Szerinted melyik lesz a VB meglepetés csapata?

4. Tippeld meg az első három helyezettet!

 

Borsos Attila, a Sport TV szakkommentátora

1. Helyenként jó játék, de sok hiba támadásban. A könnyű meccseken sok lőtt gól. Esetleges védekezés, ami működhet a rosszul felkészített csapatok ellen. Bravúros Bíró Blanka, harcos Vámos, gólerős de sokat hibázó Klujber, egy-egy meccsen jó Klivinyi, Juhász.
Megbízható Lukács, Márton. Kínlódás, gyenge játék de győzelem Montenegro és Horvátország ellen (vagy döntetlen és a szokásos óriási matekolás). Sima vereség Svédország ellen. Összeségében nem túl meggyőző játék, de olimpiai selejtező + (öröm tüzek, önáltatás)
2. 7-8. hely
3. Nem várok nagy meglepetést, esetleg Németország.
4. Norvégia Franciaország Dánia/Svédország

Ágai Kis András, a Sport TV műsorvezetője, kommentátor

1. Reális és elérhető célnak tartom az első 8-ba kerülést, de számomra legalább annyira fontos, hogy képesek leszünk-e kiegyensúlyozott, ötletes, tervszerű kézilabdát játszani. Sokan vagyunk azt hiszem, akik már nagyon szeretnék ezt látni a magyar csapattól.
2. 8. hely
3. nem lesz ilyen
4. Norvégia, Dánia, Franciaország

Dániasport

1. Ahogy eddiig is, -a világversenyeken mindig- azt várom, hogy a legjobb helyekért játszon majd a magyar csapat, azaz érmekért. Lehet, hogy irreális az elvárásom, de szeretném azt látni, hogy nem csak addig tart számunkra a vilagbajnokság amíg elérjük a célunkat a legjobb 8-ba kerülést! Szerintem a magyar kézilabda helyzetén az javítana sokat, ha évente meg tudnánk mutatni, hogy a legjobb négy közé jut be a válogatott! Ha jól tudom ehhez évek-óta minden feltétel adott!

2.  4-6 között leszünk, ennèl gyengébb helyezés számomra egy újabb strigula lenne a csalódást keltő világversenyek sorában!

3. Remélem mi, 🙂 , rajunk kívűl még azt gondolom Németország jó eredményt érhet el, de a svédeket is a meglepetés halmazba írnám be:-)

4.  1. Dánia 2. Norvégia 3. Németország

 

Sportplatz

1. Sajnos az utóbbi években nem igazán szerepelt kiemelkedően a magyar női kézilabda válogatott, így kimagasló szereplést most sem várok, csupán azt, hogy a válogatott hozza a kötelező mérkőzéseket, és helyenként a nagyok dolgát is megnehezíti. A sorsolásunk nem rossz, így a célként megfogalmazott negyeddöntős szereplés akár reális is lehet.

2. 10. hely

3. Holland válogatott

4. 1. Norvégia 2. Hollandia 3. Franciaország

 

 

Hatosfal

Kilgore Trout:

1. Bemocsaizza a tornát (a 2 európai ellen behúzza, amit muszáj), de nem lesz jó nézni

2. Nyolc van, cca 6, de csak mert a túlsó ágon több lesz a körbeverés és káosz

3. A németek. A szervezettségük hoz meccset magasabban jegyzett csapat ellen is. Ha ezek a dánok, akkor akár döntő sem irreális nálam.

4. NOR GER/DEN FRA DEN/GER

 

artmooney:

1. szokásos: bármit, és annak az ellenkezőjét. Benne van, hogy hozzuk pont azt az egy meccset, ami kell a nyolcba jutáshoz, és lehet menni olimpiai selejtezni. Eredményt sosem kell elérni, mindig elég a következő világversenyre kiúszni. Ez teljesen érthető. Ja nem. Szóval a kérdésre válaszolva: én már semmit.

2. 5-16.

3. A hollandok. Negatív irányban. Egyelőre nem értem, hogy ezt a Per Johanssont hogyan tudja mindig valaki előásni. Pozitív irányban nem lesz kiugró csapat.

4. NOR-FRA-DEN.

 

nyútomi

1. Mutatott játékban szeretnék csak előrelépést, ez a küzdeni tudást és a kitartást jelenti. Persze jó lenne olimpiai selejtezőig jutni, de még a vb vége is messze van, egyelőre ennyivel megelégszem, és ennyivel már azért lehet jó eredményt elérni.

2. 8-12.

3. Németek, de ha 8-ba jutunk az előző eredményeinkhez képest ezt a címet magunknak is odaadom.

4. NOR, DEN, SWE/GER (franciák szerintem rápihennek olimpiára)

 

Szilágyi Péter, szerkesztő, M4 Sport

1. Pontosan ugyanazt várom a magyar válogatottól, amelyet véleményem szerint minden szurkoló velem együtt: megalkuvás nélküli harcos mentalitást, küzdeni tudást és a tudásuk legjavát minden mérkőzésen – ezzel együtt pedig az olimpiai álmok ébren tartását. A védekezésünket mindenféleképpen fel kell keményíteni, pláne annak ismeretében, hogy a kulcsmeccseket délszláv válogatottak ellen játsszuk majd. Támadásban remélem, hogy minden meccsen lesz 2-3 kiemelkedő teljesítmény. Ha kisimul a csapat olykor nagyon hullámzó teljesítménye, akkor hiszem, hogy elérhető a kitűzött cél, a negyeddöntőbe jutás.

2. Részben már választ adtam, számszerűen pedig azt mondanám, hogy 8. helyen végez a magyar válogatott. Ez egy optimista várakozás, de azt gondolom, hogy a mieink képesek rá, hogy legyőzzék Montenegrót és Horvátországot egyaránt.

3. A felkészülési mérkőzések eredményei alapján egyértelműen Japán. Habár az ázsiai ország válogatottja pár légiós (köztük a Kisvárdán játszó Akiyama Natsumi) mellett hazai játékosokra épít, Spanyolország és Szerbia legyőzése mindenképpen jelzésértékű, ráadásul emellett Ázsia Játékokról hozott aranyéremmel hangoltak a világbajnokságra. Még a negyeddöntő is összejöhet számukra, de ha nem is, nem lesznek messze tőle.

4. 1. DÁNIA, 2. NORVÉGIA, 3. FRANCIAORSZÁG

 

Handballexpert

Cserfalvi Karesz

1.  Jó kapusteljesítményt, stabil szélsőket, védekezésben viszont gondokat. Fejtörést fog okozni a jobblövő poszt, hogy beáldozzuk-e Klujber gólerősségét a védekezés stabilitásáért. Ennek ellenére küzdelmes, rossz meccsen verjük a horvátokat, Montenegro ellen azért egy látható különbséggel győzünk. Negyeddöntőben szoros vereség, 5.-8. helyért a második meccsen minden mindegy, nyerünk.

2.  7.

3. Ez nagyon szubjektív, nekem az osztrákok és Angola lenne, de ugye mi a meglepetés.

4.  Dánia, Svédország és Norvégia vagy Franciaország

 

Vigh Martin

1. Nagy hullámzást, lesznek olyan meccsek, amikor a védekezés fog jobban működni, lesz, amikor elöl lesz jobb csapat. Bizakodásra ad okot, hogy több játékosunk egyéni formája is jobb, mint tavaly, ugyanakkor óriási kérdés, hogy a két legfontosabb meccsen mennyire játszanak majd a maximumhoz közel a mieink.
2.  5-8., de ha a podcastben már ezt mondtam, tartom magam: 5.
3. Japán üde színfolt lehet, és a németek akár nehéz ágon is odaérhetnek a négy környékére.
4.  Dánia, Norvégia, Franciaország

 

Szalóky Boldizsár

1. Nagy elvárásaim nincsenek a válogatottal kapcsolatban, viszont, ha ezzel a sorsolással nem lesz meg az olimpiai selejtező – akármilyen játékkal is -, akkor nincs is helyünk az ötkarikás játékok közelében.

2.  8.

3.  Dániát tippelném meglepetéscsapatnak.

4.  Dánia, Norvégia, Franciaország

 

Simon Szabolcs

1.  Reménykedem egy gördülékeny játékban, ami az első nyolcba vezet minket.

2.  Podcastben 6. helyet mondtam, úgy hogy tartom magam hozzá 3.

3.  Ausztria

4. Dánia, Norvégia, Svédország

 

Damsits Dávid

1. Negyeddöntőbe jutást.

2. A 7. helyen.

3. Japán

4. 1. Norvégia 2. Franciaország 3. Dánia

 

Sellei Zoltán

1. Ami talán a legfontosabb: az olimpiai selejtező elérését. Ezt nem a magyar válogatott kiegyensúlyozott teljesítménye miatt gondolom így, hanem mert a sorsolásunk rendkívül kedvező, és mindig benne van a lányokban egy-egy bravúr győzelem. Sőt, talán a horvátok és Montenegró elleni mérkőzésen nem jelenteném ki, hogy az ellenfél a favorit. Taktikailag egy szélesebb repertoárt várok, kreatív támadásokat, és alkalmanként 7:6 elleni játékot. „Elől szerintem megvagyunk, ott a mentális háttér és a napi forma fog dönteni. Védekezésben már jobban aggódom. Nem igazán látom a stabil védekezést, illetve hogy azt kivel lehetne megoldani. Arról beszélnek sokan, hogy a hollandok elleni második tesztmérkőzésen jó volt a védekezés. Hogy jobb volt, és van tendencia, az talán nem kérdéses, de így is 30 gól felett kaptunk. Ha a védekezés, valamit a támadások utáni visszarendeződés témakörében pár százalékot rá tudnánk pakolni, akkor szerintem egy helyes taktikával meglepetést is okozhat a magyar csapat. Egy jó eredmény ráférne már a szakágra.

2. 8. helyen szerintem

3.  Hollandia, negatív irányban, németek talán pozitív irányban

4.  1. Dánia 2. Norvégia 3. Franciaország

 

A világbajnokságról a podcastünkben is szó esett:

 

https://youtu.be/Fo-q8hGmRd8?si=4-dZ3Rtu8wDGR7BN

https://open.spotify.com/episode/6uNfPhimqzsX6jFdjRRUYF?si=_5BpxnCiSUylC1UyPfOmVw

 

 

 

 

 

2928 megtekintés.

Megosztás