Az egész mérkőzést uralva, magabiztos győzelmet aratott Japán ellen a női válogatott, így a fiúk után ők is kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra!

Az elképesztő pénteki győzelmet követően az utolsó ellenfelével nézett szembe a magyar válogatott, ahol Japán volt az ellenfél. Ahogy a svéd mérkőzést követően is fogalmaztak a lányok: egy kemény mérkőzésre számítanak, ahol a gyorslábú ellenfelet mindenképp le kell majd lassítani.

A délutáni programban egyébként a svédek nagyarányú győzelmet arattak Nagy-Britannia felett a papírformának megfelelően, így ők már biztos résztvevői a nyári ötkarikás játékoknak.

Közel teltház és kitűnő hangulat fogadta a csapatokat, már a Himnuszok alatt is libabőrös lett az. De a kezdősípszó előtt még köszöntötték a 2023-as év legjobb női kézilabdázóit. A felnőtteknél Böde-Bíró  Blanka, míg az utánpótláskorúaknál Simon Petra vehette át a jól megérdemelt díjat. A keretben egy változás történt, Faluvégi Dorottya helyét Pásztor Noémi vette át.

Klujber Katrin hétméteres góllal indult a találkozó, majd Böde-Bíró mutatott be egy védést a magyar kapuban, a hatodik percben 3-2-re vezetett a válogatottunk. Védekezésben nagyon sok labdát szereztek a lányok, míg támadásban kisebb kapkodás volt látható, de a félidő közepére ez eltűnt és eredményes játékot láthattunk a magyar válogatottól.
A 14. percben Kusumomto Shigeo 7-4-es állásnál kérte ki idejét, hiszen hiába vette elő a 7-6 elleni játékát a Japán nem tudott közelebb kerülni a mieinkhez. Sőt… Három perc múlva ismét magához hívta csapatát, mert már 9-4 volt olvasható az eredményjelzőn.

A folytatásban sem lankadt a magyar csapat harci kedve. Mind támadásban, mind védekezésben az ellenfele felett állt. Igaz már kilenc is volt a két csapat közötti különbség, végül 18-11-es magyar vezetéssel vonultak pihenőre az együttesek. Remekül védett a kapuban Böde-Bíró Blanka, míg támadásban és labdaszerzésekben Klujber Katrin remekelt, de Győri-Lukács Viktória is négy találatig jutott az első játékrészben.

Nem vetette el emberfölényes játékát Japán a második játékrész elején sem, de a konyhára továbbra sem hozott eredményes támadójátékot, hiszen ha lövésig is jutottak el, akkor ott volt a kapuban Böde-Bíró, aki megálljt parancsolt a támadóknak.
Közte tizenegy volt már 25-14-es állásnál, amikor Márton Gréta értékesítette a kínálkozó lehetőséget. Klujber Katrin is megállíthatatlan volt továbbra is, olyannyira, hogy a találkozót 11 találattal zárta, az utolsó tíz percre pedig a cserék is megérkeztek a pályára.

Előbb Janurik Kinga váltotta Böde-Bírót, majd Debreczeni-Klivinyi, Albek Anna és Pásztor Noémi és hozzátett, ehhez a fantasztikus sikerhez, ami 37-28-as végeredménnyel zárult.

A találkozó legeredményesebb játékosa Klujber Katrin lett 11 találattal és a mérkőzés legértékesebb játékosának is őt választották.

Fotó: MKSZ/Cseh Péter

 

 

1696 megtekintés.

Megosztás