„Új meccs kezdődik, és semmi sem dőlt el!” –  Hangzott el a legtöbb interjúban, hiszen a Telekom Veszprém egyetlen góllal győzedelmeskedett (csupán) a tavalyi bajnok otthonában.

Mindkét csapat sérültek nélkül várhatta a találkozót, egyedül Lékai Máté maradt ki a bakonyiak keretéből ismeretlen okokból.

A hazaiak csapatkapitánya kezdte a gólgyártást, mely után nemsokkal Marguc volt eredményes. Erre Radivojevic hetes góllal válaszolt. A hetesek aggodalomra adtak okot a Szeged számára, hiszen mind Corrales, mind Cupara több büntetőt hárítani tudott a döntő első mérkőzésén. A túlodlalon Mikler Roland több ziccert is védett.

Döntetlen állásnál Corrales hatástalanítja Frimmel lövését a szélről, hogy ő se maradjon ki a sorból. Újabb Kentin bomba, melyre Mackovsek betöréssel felel, és Bombac alsó lövésének köszönhetően már a Szegednél volt az előny. Megakadt a Veszprém támadása, de Lauge lövése lenyugtatta a kedélyeket.

A 15. percben már lehetett látni, hogy ez ismét nem az év legmagasabb szintű játékvezetése lesz.

Ide-oda röpködnek a két percek, bár ez természetes velejárója a két rivális küzdelmeinek. Bombac volt az, aki a kékek szekerét húzta. Petar Nenadic látványos (oda sem nézős) kínai passzal válaszol, melyet Lauge értékesít.

A 21. percben Bánhidi a már szokásosnak mondható piroslapját kapja meg Veszprémben a Nenadicra mért fejre ütés miatt (erősen véleményes ítélet). Ez az eset tovább perzselte a kedélyeket, ám Bombac továbbra is tarthatatlan (12-12).

Mikler pedig negyedszerre is hárítja Blagotinsek lövését. Nem tud leszakadni egyik csapat sem a másiktól. Mindkét oldalon vannak jó megoldások, de rengeteg hiba is, így a félidőre döntetlen állással vonulhatnak a felek (14-14).

A második félidő Mackovsek kiállításával indul. Az emberelőnyt Nenadic váltja gyors gólra, azonban a hazaiak öröme nem tart sokáig, mert Rosta gólja után már a Szegednél az előny.

17-17 után Martins vezérletével 3 góllal is elléptek a Tisza-partiak. Momir Ilic hívta ekkor magához a csapatát, de ez sem segített. Újra a portugál villanásai következtek. Kitűnően találta meg Rosta Miklóst a falban, aki rendre értékesítette helyzeteit, ezzel tartva a 2 gólos szegedi előnyt.

A hazaiaknak akkor lett volna esélyük, ha a két kapus közül valamelyik bemutatott volna 1-2 bravúrt, azonban ezeket inkább Mikler Roland szállította a túloldalon. Martins továbbra is megállíthatatlanul lőtte a gólokat, így továbbra is a Szegednél volt az előny.

Gasper Marguc lerohanásból egyenlített, felrobbant az aréna! Hat és fél perc van a mérkőzésből, amikor a Veszprém támad a vezetésért. Előkerül a 7 a 6 elleni játék, mindkét csapat kockáztat. Tönnesennek sikerül először gólra váltani, ami után Sipos Adrián próbál az üreskapuba lőni, ám a lövés a kapufán csattan.

Maqueda gólja után labdát is szerzett, amiből Manaskov volt eredményes  üreskapura. Újra X!

A hazai kapuban továbbra sincs védés,  a sok gólnak köszönhetően megnövekedtek a Szeged esélyei.

Petar Nenadic tartotta életben a Veszprém esélyeit, míg a túlolalon Cupara védte Bodó lövését. Az utolsó percre fordulva a bakonyi alakulat támadhatott.

Ilic időt kért 59:26-nál, amikor a játékvezetők keze már passzívat mutatott. Mahé technikai hibája miatt támadó faultot fúj a bíró, amiből indulnak a kékek és Rosta Miklós góljával győz a Pick Szeged, és ezzel bajnokként ünnepelhet a vörös katlanban!

A Szeged csapata megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, miután szebben és kevesebb hibával játszották le a mérkőzést.

A mérkőzés végeredménye Telekom Veszprém-Pick Szeged 29-30 (Összesítésben 58-58) Idegenben lőtt több góllal lett bajnok a Pick Szeged.

Borítókép: Vasvári Tamás/ MTI

Megosztás