A BL playoffjának második mérkőzései során nem született meglepetés, tulajdonképpen mindenhol érvényesült a papírforma. A Telekom Veszprém a visszavágón is nagy különbséggel győzte le az OTP Bank-Pick Szegedet, a többi mérkőzésről pedig ebben a cikkben olvashattok.

Kielce-GOG 33-28 (16-12)

Nem volt túl sok izgalom ezen a találkozón, ám az első mérkőzés eredménye alapján erre számítani is lehetett.  A Kielce a nagy előny tudatában energiatakarékosan, okosan osztotta be az energiákat, s ez elég is volt. Jól kezdett ugyan a GOG, de azért a lengyelek hamar egyértelművé tették, hogy ebből nem lesz majd fordítás.  Az első félidő végére már megvolt az a négy-öt gólos különbség, amit végül végig is vittek a lengyelek. Alex Dujshebajev hét, a másik oldalon Lykke öt gólt szerzett.

Montpellier-Zagreb 30-24 (14-14)

Az egyetlen párharc, amiben volt még izgalom, és a meccs nagy része ennek megfelelően is alakult. Ott egyértelműen a Montpellier vette kezébe az irányítást, s végül tovább is jutottak. Pedig egyébként a horvátok remekül kezdtek, jött a kapusteljesítmény, érkezetek a gólok, viszont idővel feljavult a Montpellier védekezése. Mindkét csapat remekül felkészült, remek mérkőzést láthattunk egészen nagyjából az 50. percig. Skube hat, Fajlic és Cupic négy gólig jutott.

PSG – Wisla Plock 34-33 (18-15)

Mivel az első meccsen négy gólos előnyt szerzett a párizsi csapat Lengyelországban, a továbbjutás tekintetében komoly izgalmakra nem számíthattunk. Néhány perces első félidei Plock-vezetést leszámítva a visszavágót is a franciák uralták. A második játékrész 24. percében még visszakapaszkodott döntetlenre Fazekas Gergő csapata, ám ekkor ismét megrázták magunkat a hazaiak, így kettős győzelemmel jutottak a BL negyeddöntőjébe. A magyar irányító három gólt szerzett a mérkőzésen.

A Bajnokok Ligája április 23-24-én és egy héttel később folytatódik a negyeddöntőkkel, ahol Aalborg-Telekom Veszprém, Kiel-Montpellier, Barca-PSG és Magdeburg-Kielce párharcokat rendeznek.

Kiemelt kép forrása: Patryk Ptak/eurohandball.com

2213 megtekintés.

Megosztás