Site icon Handballexpert

Pokolból a mennybe, sziporkázva nyert a magyar válogatott

A magyar női válogatott az első fordulós Horvátország elleni betli után ma délután Szerbia csapatával játszott sorsdöntő mérkőzést. Sorsdöntőt, mivel a szerb pozitív teszt után elhalasztott mérkőzésen, hihetetlen feltámadással győzték le a magasabban jegyzett holland együttest. A meccsen szenvedett súlyos Achilles-ín sérülést Lekics, aki sikeres műtétje után minimum fél évet kényszerül kihagyni.

Remekül kezdtük a mérkőzést, Szöllősi-Zácsik Szandra vezetésével 5-2-re húztunk el. A pénteki mérkőzés után számos kritikát kapó válogatott csattanós választ adott a negatív megjegyzésekre. Mind a védekezés (főként a kapusteljesítmény), mind a támadójáték sokkal olajozottabban működött. Feljegyeztünk átlövésgólokat, üreskapus, szélső és betöréses találatot is a félidő során. Teljesen másik arcát mutatta a válogatott, élményszámba ment egy-egy gyors támadásunk a fásultan mozgó szerbek ellen. Ellenfelünk még 5-5-re feljött, de a félidőre tekintélyes, 9 gólos előnyt építettünk (20-11). Mindezt úgy, hogy a szerbek gyakran alkalmazták a 7 a 6 elleni támadójátékot, valamint időnként kilépő védekezéssel is okoztak nekünk kellemetlen pillanatokat. Támadásban több technikai hibát vétettek, és mindkét büntetőjüket hatástalanította a szenzációs napot kifogó Bíró Blanka.

A második félidő könnyű magyar góllal indult, és a szerbek a kialakított helyzeteiket továbbra sem tudták belőni. Bíró Blanka továbbra is ihletett formában védett, a 36. percre 12-24-re alakítottuk az állást. A folyamatosan elbizonytalanodó szerb támadójáték végtelenül sok üres kapus találatot eredményezett a magyar oldalon. Ilyen gólt szerzett többek között Lukács, Szöllősi-Zácsik valamint Bíró is. A mérkőzés végén Kácsor Gréta is pályára léphetett és a bizalmat góllal hálálta meg.
Végül a magyar válogatott szenzációs teljesítménnyel, magabiztosan és megérdemelten győzte le az indiszponált szerb csapatot. A folytatásban Hollandiával mérkőzünk, és pontot kell szereznünk a továbbjutáshoz. A mérkőzés legjobbja Szöllősi-Zácsik lett, 10 találatot szerzett a mérkőzésen

Végeredmény:

Szerbia – Magyarország 26-38 (11-20)

 

Kép: Kézilabda válogatott Facebook oldala

Megosztás
Exit mobile version