Site icon Handballexpert

Portugália először vehet részt az ötkarikás játékokon.

Teljessé vált az olimpiai játékok férfi kézilabda tornájának mezőnye.

A hétvége folyamán három selejtező csoportban, tizenkét válogatott küzdött a hat kiadó helyért. A legnagyobb meglepetés a franciaországi 2. csoportban született.

A házigazda francia válogatott továbbjutása a zárókör vége előtt már biztosított volt. A horvátok utolsó mérkőzésükön hozták a kötelezőt legyőzték Tunéziát, így nem maradt más dolga a kétszeres olimpiai bajnoknak, mint kiszurkolni a franciák pontszerzését Portugália ellen. Egészen hihetetlen végjátékot hozott az összecsapás, drámai végkimenetellel. Négy perccel a vége előtt még három góllal vezettek a franciák, de a portugálok nem adták fel, óriásit küzdve, Alfredo Quintana égi segítségével öt másodperccel a vége előtt egy labdaszerzés után megszerezték a Tokióba repítő győztes találatot. A portugál férfi kézilabda válogatott készülhet története első olimpiai részvételére.

A horvátok mélyrepülése tovább folytatódik. A világbajnoki 15. helyezés után nem lesznek ott az ötkarikás játékokon, legutóbb a 2000-es Sydney olimpiára nem tudtak kvalifikálni.

A németországi selejtezőből a házigazda német válogatott, valamint a négyszeres olimpiai ezüstérmes svéd válogatott biztosította helyét.

A montenegrói négyesből Norvégia rendkívül magabiztos játékkal jutott tovább. A második helyért Dél-amerikai csata zajlott. Chile a szünetben még hat góllal vezetett a brazilok ellen, de Moraeséknak sikerült a fordítás, így ők utazhatnak Tokióba.

A Tokiói olimpia férfi kézilabda tornájának teljes mezőnye

Japán, Dánia, Argentína, Bahrein, Spanyolország, Egyiptom, Norvégia, Brazília, Franciaország, Portugália, Svédország, Németország,

Fotó: Federacao de andebol de portugal

Megosztás
Exit mobile version