Site icon Handballexpert

„Pozitív vagyok, és nagyon várom már, hogy végre kezdetét vegye a szezon” – Interjú Sári Barbarával

Sári Barbara elhagyja az Eger csapatát, és a fővárosban folytatja a karrierjét. A tehetséges beállós az MTK-ban játszik tovább, a váltásrról beszélgettünk vele.

 

Handballexpert: Hogy telt az idő aktív sport nélkül? Miket csináltál a koronavírus miatti kényszerpihenőn?

Sári Barbara: Nehezen telt az idő, nem az én világom ez az otthon levés, nem volt a kedvenc időszakom. Próbáltam sokat edzeni, sok sorozatot néztem, a Netfilx lett a legjobb barátom (mosolyog). Persze volt pozitív oldala is, az elmúlt években nem tudtam annyit otthon lenni a családdal; ezt bepótoltuk, bár a végén inkább már ők imádkoztak, hogy végre kezdődjön a szezon és menjek. (nevet)

Handballexpert: Miként élte meg a csapat, hogy végül egy legyintéssel elintézték az Eger feljutását?

Sári Barbara: Nagyon rosszul éltük meg, egy egész év munkája ment a kukába, nagyon sajnáltam sokat dolgoztunk érte, ez az 5 pont kísért minket. Igazából így utólag azt gondolom, minden okkal történik, ennek is megvannak az okai, mi miért alakult így.

Handballexpert: Mikor derült ki, hogy az MTK szívesen látna? Hogy jött az egész lehetőség?

Sári Barbara: Minden nagyon az utolsó pillanatokban dőlt el, Egerben óriási változások álltak be, ez már nem az a csapat, ami volt, elmenetek számomra nagyon fontos emberek, és az utolsó csepp az volt a pohárba, amikor Rutka Petinek kellett elhagyni a csapatot. Ő szintén az MTK-t erősíti ettől az évtől, és abban, hogy most itt vagyok, abban neki is erősen benne volt a keze, rengeteget segített nekem. 

Handballexpert: Tudom, hogy nagyon kötődsz az Egerhez, sok évet lehúztál itt. Hogy fogadták a hírt?

Sári Barbara: Nagyon nagyon szeretem a várost, imádtam a közeget, tényleg igazi kis családdá alakultunk a sok év alatt. Sok mindenen keresztül mentünk, rengeteget kaptam itt, és sokat fejlődtem. Talán azt is mondhatom, hogy felnőttem, de mint az előbb is mondtam sajnos sok változás történt; egy váltás sosem egyszerű, de rettentő boldog vagyok, hogy egy ilyen klubhoz sikerült igazolnom, boldog vagyok, és óriási lehetőségnek tartom. 

Handballexpert: Neked milyen nehéz volt meghozni a döntést? Mennyit agyaltál rajta?

Sári Barbara: Ez egy elég összetett kérdés, május 20-án elképzelni sem tudtam volna, hogy más csapatban fogom kezdeni a következő szezont, aztán minden nagyon gyorsan történt, amikor már nem volt agyalás, hanem azon voltunk, hogy minden rendben menjen, és történjen meg az átigazolás. 

 

Handballexpert: Mi döntött végül az MTK mellett?

Sári Barbara: Sok minden van ami a budapesti együttes mellett szólt, az edző személye, a csapat összetétele, a klub múltja és profizmusa. Volt több lány akit már régóta ismertem, sőt olyan is Azari Fruzsina személyében, akivel együtt nevelkedtünk a Dunaferrnél, neki is nagy szerepe volt abban, hogy az MTK-ra esett a választás.     

Handballexpert: Mikor költözöl? Mikor csatlakozol a csapathoz?

Sári Barbara: Az alapozás első napjától a csapattal készülök , már másfél hete, csak most vált minden hivatalossá. Itt meg is kell említsem anyukámat, aki főszerepet vállalt ebben, hogy minden rendeződjön körülöttem. 

Handballexpert: Mik a célkitűzéseid? Csapatban és egyénileg?

Sári Barbara: Tavalyi évben nagyon jó közösséget alkotott a csapat, és ennek eredményeképp jó helyet is tudtak a tabellán elfoglalni. Először is szeretnék gyorsan beilleszkedni, és hozzátenni a jó szerepléshez. Remélem, idén is tudunk sok meglepetést okozni, stabil középmezőnyben lenni, vagy akar annál kicsit feljebb helyezkedni . Pozitív vagyok, és nagyon várom már, hogy végre kezdetét vegye a szezon.

Megosztás
Exit mobile version