Magyarország csoportjában szereplő Montenegró is felülmúlta Paraguay válogatottját, Németország, Hollandia és Franciaország is győzelmet ért el, míg Szlovénia és Lengyelország fontos diadalt aratott.

A B-csoportban, ahol Magyarország is érdekelt Montenegró Paraguayjal csapott össze. Bojana Popovic lányai nagyon gyengén kezdték a találkozót és 5-1-es hátrányból kellett felállniuk, amiben Ivona Pavicevic oroszlánrészt vállalt, a szélső ugyanis egymás után értékesítette helyzeteit, így csapata 17-15-ös félidei vezetéssel vonulhatott a szünetre. Majd a folytatásban Itana Grbic vezette montenegróiak tovább növelték előnyüket, így 41-26-os győzelmet arattak.
Magyarország – Kamerun mérkőzés összefoglalója itt érhető el.

B csoport állása:

Újra a szimpatikus vesztes szerepe jutott Angola válogatottjának a D-jelű négyesben. Ezúttal Szlovénia ellen harcolt nagyot az afrikai csapat, de a hajrára Dragan Adzic lányai bebiztosították győzelmüket (30-24). Franciaország kilenc góllal 31-22-re múlta felül Izland válogatottját, az összecsapás legeredményesebbje Sandra Erlingsdottir lett hét találattal, míg Sarah Bouktit és Orlane Kanor ötször-ötször talált be.

D csoport állása:

Ha Angolát szimpatikus vesztesként emlegettük, akkor ugyan ez elmondható Japánról, akik Németország ellen egy góllal maradtak alul, most pedig a lengyelektől szenvedtek kétgólos 32-20-as vereséget. Az egész találkozó érzelmi hullámvasút volt a csapatok számára, hisz hol az egyik, hol a másik válogatott vezetett, három gólnál pedig a különbség sem volt nagyobb a felek között. Monika Kobylinska 11 találatig jutott, ezzel a mezőny legeredményesebbje lett.
A csoport másik találkozóján Németország begyújtotta a rakétákat és 45 lőtt gólig meg sem állt Irán ellen (45-22), Johanna Stockshlader nyolc gólt jegyzett.

F csoport állása:

A H-csoport délutáni összecsapásán Csehország 31-22-re múlta felül az Argentin válogatottat. A dél-amerikai együttes negyedórán keresztül jól tartotta magát, majd hiába került kettős emberelőnybe nem tudta kihasználni a lehetőséget, sőt ekkor tudott először meglépni Bent Dahl csapata, majd a szünetre hatgólos előnyt alakított ki. A folytatásban keményen harcoltak az argentinok, de közelebb már nem tudtak kerülni európai ellenfelükhöz. Veronika Malá nyolc, míg Dominika Zachova öt találatig jutott, a két szélső gyönyörűen használta ki a gyors lerohanás adta helyzeteket.
A mérkőzés érdekessége, hogy magyar bíró páros dirigált: Altmár Kristóf és Horváth Márton személyében.
A négyes másik találkozóján Hollandia 40-20-ra diadalmaskodott Kongó felett, Bo Van Wetering hibátlan mutatóval és nyolc góllal zárt.

H csoport állása:

fotó: ihf.info, eredmenyek.com

Megosztás