Nagyon kellett ez a győzelem a továbbjutás szempontjából.

A múlt heti Zágráb elleni vereség azt jelentette az OTP Bank-Pick Szeged számára, hogy biztosan kell majd egy bravúrgyőzelem is ahhoz, hogy ne kelljen a mostaninál jobban számolgatni a továbbjutást illetően. A Szeged pedig úgy kezdte ezt a találkozót,  ahogy azt kell. Mikler Roland rögtön védésekkel jelentkezett, a védekezés egészen magas színvonalú volt, mozgékonyságban és keménységben is BL-elit szintet hozott ekkor a szegedi fal. Végig az lehetett az érzésünk az első félidő során, hogy a viszonylag szoros eredmény inkább a Kielcére nézve volt kedvező, mert azért hagyott is ki helyzeteket (és heteseket!) a Szeged.

A második félidő nagy részében a hazai csapat tudta tartani az előnyét, végül azonban egy izgalmas mérkőzés kerekedett ebből, amiben a végén a szerencsének is nagy szerepe volt. Ám a mai teljesítményt látva egészen biztosan senki nem mondhatja azt, hogy ne nagyon megérdemelt két pontról lenne szó.

Mikler Roland teljesítménye végig remek volt, Gleb Kalarash két kiállítással is nagyon tudatosan védekezett, Dean Bombac pedig (azt a szakaszt leszámítva, mikor elfáradt) remekül szervezte meg a támadójátékot. A Szeged ezzel a sikerrel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Végeredmény:  OTP Bank-Pick Szeged-Kielce: 26-25 (15-11)

Kiemelt kép: Eurosport

Megosztás