A magyar bajnok kiváló kezdéssel alapozta meg győzelmét.

A portugál kézilabda felemelkedését jól tükrözi a válogatott Európa-bajnokságon elért hatodik helyezés, továbbá a Porto őszi Bajnokok Ligája szereplése is. A portugálok eddigi legnagyobb bravúrja a kieli győzelem, de Veszprémben a magyar bajnok könnyedén nyert, és a visszavágón is sikerült begyűjteni a két pontot.

Ellentmondást nem tűrően kezdett David Davis csapata, az „építők” élő falat húztak kapujuk elé, amely mögött Cupara briliánsan védett, a támadójáték is kifogástalanul működött. Jött is a hét a hat elleni játék a hazaiak részéről, de a Veszprém remekül felkészült ebből is, így a portugálok fegyvere ezúttal nem hozta meg a várt eredményt. A keret egyedüli magyarja, a sérülés után visszatérő Lékai Máté a saját hatosáról is betalált. Jó néhány eladott labda azért becsúszott, ezekből tudott könnyű gólokat szerezni Magnus Andersson együttese.

A nagyobb rohamot a második félidőben indította a Porto. Az ezúttal gyenge napot kifogó Quintana helyére Bauer érkezett a hazai kapuba. Vezérletével a hazaiak felzárkóztak, ezt követően a magyar időkérés után sikerült rendezni a sorokat, és egy 7-1-es rohanással bebiztosította győzelmét a Veszprém, amely vártnál nagyobb különbségű győzelmet aratott, és készülhet a szerdai kieli csoportrangadóra.

FC Porto Sofarma – Telekom Veszprém 24-31 (9-14)

Írta: Furák Dániel

Kép:Infostart

Megosztás