„Egylabdás” mérkőzést játszott a Szeged az észak-macedón bajnok otthonában: a címben olvasható, Kárpáti Krisztián utolsó időkérésekor elhangzott mondat sorsdöntőnek bizonyult.

Busszal érkezett a mérkőzés helyszínére, az Észak-Macedónia déli részén fekvő Bitolába az OTP Bank-Pick Szeged csapata, hogy a BL-újonc ellen a múlt heti győzelem után begyűjtse a másik két pontot is. Ennek megfelelően meggyőzőbben is kezdték a meccset a szegediek az előzőhöz képest, és az első félidőben többször is három gólos vezetést építettek ki, elsősorban a gólerősen játszó Stepancicnak köszönhetően. Ennél feljebb azonban nem nagyon sikerült kerülni, a hazaiak mindig vissza tudtak kapaszkodni egy gólra – ez a mérleghinta játszódott le a játékrész nagy részében. A Bundesligából frissen igazolt, Bitolában született Kuzmanovski remekül játszott, valamint a kapuban a visszatérő algír kapus, Ghedbane is jól védett. A legnagyobb különbség Mackovsek gólja után 9-13-nál alakult ki, a félidő végére pedig a libikóka szerencsére a háromgólos oldal felé billent (12-15).

A második játékrész elején azonban sajnos nem játszott jól a Szeged, és a számos támadásbeli hibát kihasználták az észak-macedónok, 19-19-nél utól is érték a Picket. A vezetést azonban nem sikerült átvenni, mivel ők is sokat hibáztak, és Vasilev harmadik kétpercével egyik kulcsemberüket is elveszítették. Sostaric és Gaber góljaival újból és újból sikerült megszerezni a vezetést a vendégeknek ebben az időszakban, de nagyobb különbséget ekkor már nem sikerült kiépíteni, és látszott, hogy szoros lesz a meccs véghajrája. A szegediek szerencséjére egy egyértelműen téves bírói ítélet is született, mivel egy szabályos hazai gólt nem láttak bent a francia bírók. Az újabb támadásbeli hibák miatt azonban az utolsó percre fordulva így is ki tudott egyenlíteni a Pelister, a remekül játszó Uros Borzas hatodik góljával.

Egy szegedi támadás maradt tehát, Kárpáti Krisztián pedig ki is kérte az utolsó idejét 20 másodperccel a vége előtt, amelynél nagy fejtörés alakult ki: maradjon-e fenn Mikler, hogy a döntetlen és a pontszerzés biztosabb lehessen, vagy a kapus lehozatalával némivel nagyobb kockázatot vállaljanak a 2 pont érdekében. Végül Kárpáti Krisztián a 7-6 elleni játék mellett döntött, és ekkor hangzott el a címben szereplő mondat. A döntés jónak bizonyult, az emberfölényes játékot sikerült kijátszani Szita Zoltánra, aki nem kegyelmezett, és bevitte a győztes találatot: ezzel egy rendkívül nehéz mérkőzésen még annál is fontosabb két pontot szerzett meg az OTP Bank-Pick Szeged csapata. Folytatás jövő szerdán Zágrábban, egy még nehezebb mérkőzésen.

 

HC Eurofarm Pelister – OTP Bank-Pick Szeged 27-28 (12-15)

Gólszerzők: Borzas 6, Kuzmanovski 5, Peshevski 4, N. Cehte 3, Petrovic 3, Radivojevic 2, Tajnik 1, Kosteski 1, Atanaseivikj Petar 1, Atanasijevikj Pavle 1 ill. Sostaric 7, Stepancic 5, Gaber 5, Mackovsek 3, Szita 2, Frimmel 2, Bombac 2, Bodó 1, Martins 1

 

Fotó: Faragó Imre / CSAK ELŐRE Egyesület

 

 

Megosztás