Site icon Handballexpert

Rosszul kezdett, de végül nyert a Telekom Veszprém a Montpellier ellen

A végén már nem kellett izgulni. 

Ráijesztett a hazai szurkolókra a Telekom Veszprém, hiszen azok után, hogy Momir Ilicék múlt héten remek játékkal győzték le a Magdeburgot, ezt a találkozót közel sem kezdték jól. 0-2 után szinte végig a francia csapat játszott előnyben, 10-14-nél pedig már kisebb hullámvölgyről lehetett beszélni. A múlt hetinél jóval lassabb, pontatlanabb volt a veszprémi támadójáték, ráadásul technikai hibákból is bőséggel jegyezhettünk fel – igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy a francia csapat nagyon hatékony védekezéssel rukkolt elő.  A játékrész végére azonban már 13-15 állt az eredményjelzőn, ez pedig a játék képe alapján a magyar csapat számára volt hízelgő.

A második félidő elejét még megnyomta a francia csapat, de Valentin Porte kiállítása(i) fordulatot hozott, a négyperces emberelőnyben a Veszprém közelebb tudott zárkózni az ellenfeléhez. 23-22-nél ismét a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést, majd először 26-24 után nyílt ki az olló. Bár úgy tűnt, öt-hat gólos siker is összejöhet, a Veszprém végül kiengedett, de ennek az eredmény szempontjából már nem volt jelentősége.

A bakonyiak oldalán mindenképpen ki kell emelni Yehia Elderaa játékát, de Mikita Vajlupau is fontos és szép gólokat szerzett.  A franciáknál Hesham és Karlsson volt a legeredményesebb.

Telekom Veszprém-Montpellier: 33-31 (13-15)

Kiemelt kép: EHF
Megosztás
Exit mobile version