A várakozásoknak megfelelően német döntőt rendeznek az Európa-liga vasárnapi zárónapján Hamburgban.

A négyesdöntő első napján az elődöntőket rendezték, ahol a három német résztvevő mellett a Xavi Pascual irányította Dinamo Bukarest szállt harcba Rosta Miklóssal a fedélzeten. Mindkét párharcban viszonylag hamar nagy különbség alakult ki, és nem volt kérdéses, hogy melyik együttes milyen célért küzdhet a vasárnapi játéknapon.

Az első mérkőzésen a Flensburg tíz évvel a Bajnokok Ligájában aratott győzelmét követően ismét egy nemzetközi kupa döntőjébe jutott. A román együttes nem tudott komoly ellenállást kifejteni, már az első félidőben nagy különbség alakult ki a csapatok között (18-11). Rendkívüli teljesítményt nyújtott a hiba nélkül 11 gólig jutó Emil Jakobsen, illetve a jobbszélső Johan Hansen (9) és Simon Pytlick is (6), akik ellen a bukaresti védelem és Vladimir Cupara (11,9%) nem találták az ellenszert.

Végeredmény: SG Flensburg-Handewitt – Dinamo Bukarest 38-32 (18-11)

Összefoglaló:

A második elődöntőben a szezon egyik legstabilabb teljesítményét nyújtó Füchse Berlin a német bajnokságban gyengébb teljesítményt nyújtó Rhein-Neckar Löwennel találkozott. Az oroszlánoknak Juri Knorr hét gólja ellenére nem volt reális esélye a döntőbe jutásra, és Lasse Andersson, Mathias Gidsel és Hans Lindberg gólerős játékának, valamint a kapuban remeklő Dejan Milosavljevnek (40,63%) köszönhetőn kérdés nélkül jutottak a döntőbe a rókák. David Späth hiába szállt be jól a mérkőzésbe (27,78%) a Löwen kapujában, a különbséget csak ideiglenesen sikerült kozmetikázni.

Végeredmény: Rhein-Neckar Löwen – Füchse Berlin 24-33 (9-14)

Összefoglaló:

A vasárnapi játéknapon így Dinamo-Löwen bronzmérkőzést (15:00) és Flensburg-Berlin (18:00) döntőt rendeznek.

Tv: Sport1 ÉLŐ

Fotó: https://www.facebook.com/ehfeuropeanleague?locale=es_LA

Megosztás