Site icon Handballexpert

Sajtóhír: Martin Stranovsky Szegeden?

Érdekes pletyka látott napvilágot, miszerint Martin Stranovsky feltűnt tegnap a MOL-Pick Szeged – Budakalász NB1-es mérkőzés alatt az Újszegedi Sportcsarnokban, és a Tisza-parti klub szeretné őt leigazolni.

A 35 éves, 96-szoros szlovák válogatott balszélső legutóbb májusban került be a hírekbe, amikor arról nyilatkozott, hogy nincs kibékülve klubja, az Eperjes (Tatran Presov) járványhelyzet miatti fizetéscsökkentő lépéseivel, emiatt szívesen folytatná pályafutását külföldön, akár Magyarországon is.

Az érsekújvári nevelésű játékos karrierje nagy részét spanyol légióskodással töltötte, hét szezont töltött az Ademar Leónban, de két évet lehúzott a Barcelonában is. Ezután a Bundesligába igazolt (Erlangen), és 2018-ban tért haza az akkor BL-szereplő eperjesi csapatba.

Az átigazolás oka szegedi szemszögből valószínűleg az izlandi légiós, Stefan Sigurmansson helyzete, aki már régóta bajlódik sérüléssel. A felkészülés során egyáltalán nem számíthatott rá a szakmai stáb, de a tavalyi szezonban is csak tizenegyszer lépett pályára a hazai versenysorozatokban, és mindössze négyszer a Bajnokok Ligájában. Valószínűleg Pastor mester már nem tud tovább várni arra, hogy bevethető legyen, és nem mer nekivágni ennek a bizonytalan és sűrű szezonnak egyedül a pályafutása vége felé járó Jonas Källman-nal a poszton. Sajnos ezek szerint a spanyol szakember nem szavaz ekkora bizalmat a klub saját nevelésű játékosainak, például a tavaly a BL-ben már bemutatkozó Bajus Brunónak. A tavalyi szezonban egyébként Nik Henigman szerepelt sok esetben Källman helyetteseként a balszélen, rá azonban remélhetőleg már komolyabb feladatok várnak idén eredeti posztján, balátlövőben. Sigurmansson jövőjéről egyelőre nincs információ.

Érdekesség, hogy a „szlovák Iváncsik-testvérek” másik tagja, Tomas – aki Iváncsikék Tamásához hasonlóan a jobbszélen szerepelt – már játszott korábban a Pick-ben, 2010. februárjától másfél szezont töltött itt.

Kép: M4 Sport

Megosztás
Exit mobile version