A pletykák szerint két orosz, valamint két francia játékos érkezhet a Népligetbe 2024 nyarán, de lehetséges szerződéshosszabbításokról is hallani lehet a zöld-fehéreknél.

Azt azért az elején szögezzük le, hogy a későbbi felvetések nem hivatalosak, csupán külföldi fórumokon, kézilabdával foglalkozó oldalakon, illetve a szűk magyar kézilabdás társadalom elejtett posztjait, mondatait, kommentjeit szedtük egy csokorba. Ezeket sem a klub(ok), sem a játékosok nem erősítették meg.

Ahogy azt már jól megszokhattuk a kézilabdával kapcsolatban a lényegi átigazolások már az újév kezdete előtt, maximum az adott világverseny végeztével megköttetnek. Így van ez sok hazai klubunkkal is. A Győri Audi ETO KC több igazolást is bejelentett a múltban, mi több Silje Solberg távozását szerdán erősítették meg. A norvég hálóőr családi okokra hivatkozva távozik, következő csapatát még nem nevezték meg, de a helyére érkező és a kerethez 2024 nyarán csatlakozó játékost is még karácsony előtt bejelenthetik. A napokban több másik élvonalbeli együttes is érkező játékosokról, valamint hosszabbítókról számolt be. Így Tóth Gabriella, Tóth Eszter, Albek Anna, illetve Lancz Barbora is a Mosonmagyaróvár együttesét erősíti a következő szezonban. De Debrecenben sem tétlenkednek a vezetők: Hámori Konszuéla hosszabbítása mellett Kristen Thorleifsdottir érkezéséről is beszámoltak, valamint a távozók névsorát is lehet már tudni. Kácsor Gréta, Planéta Szimonetta és Mariana Costa sem a hajdúságban fogja megkezdeni az új idényt.

De térjünk is át a Ferencvárosra.

Az FTC a fent említett klubokkal ellentétben más kommunikációs formát szokott választani az átigazolási politika terén. Az elmúlt évek nagy érkezőit rendre a naptári év első negyedében jelentették be. Így történt, hogy Emily Bölk, Alicia Stolle és Julia Behnke szerződése is februárban lett hivatalos, holott ezeket a neveket már hónapokkal előtte sejteni, hallani lehetett kézilabdás berkekben. De Angela Malestein, vagy Andrea Lekic aláírása is a tavaszi hónapokban vált biztossá. Idén pedig júliusban – néhány héttel az alapozás kezdete előtt – osztották meg, hogy hat játékosuk a következő idényben is a zöld-fehér szerelést ölti majd magára.
Ezzel a fajta kommunikációval sincs semmi probléma, maximum a szurkolók türelmetlenkednek ezekben a hónapokban, mert a felől kétségünk ne legyen, hogy a tárgyalások javában zajlanak a színfalak mögött.

Most pedig arról szól a fáma, hogy Darja Dmitrijeva, Valerija Maslova, Laura Glauser és Orlane Kanor is érkezhet a kilencedik kerületbe. Ez nem volna meglepő, hiszen a Ferencváros kispadja szűkös, elég, ha csak arra gondolunk, hogy Klujber Katrinnak nincs balkezes alternatívája. De ha mélyebben visszaemlékezünk a fent említett játékosok közül kettőt már korábban is szóba hoztak az FTC-vel, azonban akkor Dmitrijeva és Maslova igazolása sem ért révbe. Jelen pillanatban viszont, a lehető legjobbkor erősíthetne a Fradi, hogy kik helyére érkezhetnek az sok fajta megközelítést enged a szurkolók számára. Kukely Anna távozása szinte biztosra vehető – szerkesztői vélemény. Továbbá úgy tűnik, hogy a korábban az Esbjerggel szóba hozott Emily Bölk maradására is egyre több esély mutatkozik, ehhez pedig pluszban hozzátehetjük, hogy Andrea Lekic újabb, egyéves hosszabbítása is a levegőben lóg -természetesen, ha hinni lehet a szóbeszédnek. Ha és ismétlem, HA! Ezek a pletykák igazak, igazán komoly csapat állhat össze a Népligetben, hogy ennek a gárdának az élén viszont ki fog állni továbbra is rejtély.

+1

Szigorúan csak apró betűvel – lehet egy régi ismerős is újra magára öltheti a Ferencváros mezét?

forrás: upskill_handball – Instagram
fotó: fradi.hu

 

83650 megtekintés.

Megosztás