MOL-Pick Szeged – Meshkov Brest 30-27 (18-13)

Sikerült a visszavágás, szegedi győzelem a BL-ben

A visszavágás reményében lépett ma este pályára a szegedi együttes a fehérorosz Brest együttese ellen. Az üresen kongó Újszegedi Sportcsarnokban francia bírópáros fújta a sípot. Hosszú kihagyás után újra keretbe került Jonas Källman valamint Dmitry Zhitnikov, továbbra is hiányzott viszont Mario Sostaric és Luka Stepancic. A vendégcsapatban kezdett a korábbi Pick játékos Stas Skube valamint Vladimir Vranjes is.

A Szeged támadásban Mackovsekkel kezdett balszélen, de ez nem zavarta különösebben a támadójátékot, gyors gólváltások után 3-3 volt az eredmény. A 6. percben 5-4-nél kiállították Skubét, majd egy Mikler ziccervédés után 7-4-re húztak el. Továbbra is potyogtak a gólok, a 10. perc végén 8-6-os eredményt mutatott az eredményjelző. A 13. percben a Brest mestere időt kért, miután Radivojevic és Källman góljaival újra 4 gól volt a különbség. A hazaiak támadásaira nem lehetett panasz, különösen Bánhidi volt elemében, de a védekezésben akadtak üresjáratok, elsősorban a hórihorgas Shkurinskiy volt eredményes. A félidő derekán rövid időre kettős emberhátrányba került a Szeged, két gólra zárkóztak fel a vendégek (12-10). A félidő hajrájára állandósulni látszott a Pick 5 gólos előnye, ami kitartott a szünetig. (18-13). Az első félidőben magabiztos játékkal, komoly előnyt építettek a kékek a folytatásra.

A második félidő elejét elpuskázott helyzetek, és eladott labdák jellemezték, az első 9 percben 2 szegedi gól született csupán Bánhidi révén. Radivojevic két pazar szélsőgólja után újra 5 volt közte (22-17). Ebben az időszakban a védekezés javult fel, számos blokkot jegyezhettünk fel, de elől továbbra is sok volt a hiba. Pesic feljavult a vendégek kapujában, és a védőfalukat is ritkán tudtuk átjátszani. 4 gólos előnynél Alilovic fújt riadót egy hetes hárításával. Canellas zseniális találata újra 5 gólos előnyt jelentett. A hajrára fordulva, egy breszti időkérés után 27-23 lett az állás. A breszti pad reklamálásért sárgát kapott, a Pick labdához jutott, de elrontotta a helyzetét, és még Bombac is kapott egy kétperces büntetést. Kitartóan kapaszkodott a fehérorosz gárda, a 26. percben viszont a jól beszálló Canellas valamint Mackovsek eldöntötte a meccset. A végére kissé feljött a Brest, de a szegedi győzelmet már nem fenyegette veszély. A végeredmény : 30-27, a legeredményesebb játékosunk a 11 gólos Bánhidi volt. A megszerzett két ponttal a Szeged immár előrefelé tekintgethet, és esélyesként várhatja a Vardar Szkopje elleni összecsapást.

 

Fotó: Eperjesi Tibor

Megosztás