Nem volt kérdés, a Győr visszavágott az őszi vereségért. 

A Győri Audi ETO KC annak tudatában kezdhette el a Mosonmagyaróvár elleni találkozót, hogy egy hazai vereség gyakorlatilag nullával tenné egyenlővé a győri bajnoki reményeket. Ráadásul az is külön pikantériát adott a meccsnek, hogy egyik csapat sem volt igazán jó formában; a Győr a hétvégén a Debrecen otthonában kapott ki, a Mosomagyaróvár pedig hazai pályán szenvedett vereséget a Sola ellen.

A Győr pedig egyértelműen a visszavágás szellemében kezdte ezt a találkozót. Jól zárt az ETO fala, ebből jöttek a gyorsindulások, a Mosonmagyaróvár pedig nem találta a megfelelő megoldásokat támadásban. Ennek megfelelően Gyurka János a megszokottnál hamarabb rotált bele csapatába, ám Tóth Nikolették sem tudtak érdemi változást hozni, szinte csak egyéni megoldásokból született gól. Csak azért nem alakult ki nagyobb különbség az első félidőben, mert Szemerey Zsófi remekül védett (egyébként Sandra Toftra sem lehetett panasz).

Sokáig úgy tűnt, a második félidőben is hasonló mederben zajlik majd a találkozó, ám volt egy olyan szakasz, amikor a Győr is rengeteg hibát követett el, így feljött a Mosonmagyaróvár, sőt úgy tűnt, akár az egymás elleni eredmény is nekik kedvezhet majd, de a hazai csapat megrázta magát és simán nyert. Bár voltak hibák, a Győr most jobban játszott, mint az előző találkozón, a Mosonmagyaróvár viszont összességben egyre mélyebb gödörbe kerül.

Győri Audi ETO KC-Mosomagyaróvár: 32-22 (15-9)

Ld: Kristiansen (13) ill. Tóth E. (5)

Kiemelt kép: Győr Plusz

Megosztás