A Siófok győzelmével pontszámban beérte a Ferencvárost, ezzel lépéselőnybe is került a második helyért folytatott csatában.

Legutóbb 2009 tavaszán fordult elő, hogy a Ferencváros nem végzett az első két hely valamelyikén a bajnokság végén. A Siófok nem titkolt célja, hogy idén megszerezze ezüstérmet, ezzel együtt a Bajnokok Ligája indulás jogát, így mindkét csapat számára hatalmas téttel bíró rangadót rendeztek a Népligetben.

A két csapat ősszel hektikus mérkőzést játszott a Balaton partján, ami döntetlenre végződött, tavasszal a budapesti találkozó siófoki győzelmet hozott.

A siófokiak elképzelése szerint indult az összecsapás. A szezon végén visszavonuló Kobetic lövései komoly gondot okoztak zöld-fehér védelemnek, de a magyar válogatott erőssége, Háfra Noémi is lendületes játékkal kezdett. Több mint negyedóra után mutatott először hazai előnyt az eredményjelző, de csak egy rövid ideig. Egy elrontott emberelőny és több technikai hiba miatt Moen csapata visszavette a vezetést, az előny egy ízben három gól is volt.

Az első félidőben hibátlanul büntetőző Klujber Katrin elrontott hetese miatt sem tudott zárkózni az FTC a folytatásban. Háfra Noémin kívül nem volt igazi húzóembere Elek Gábor csapatának. A vendégek nehéztüzére, Kobetic egyre többször célt tévesztett, de amikor nagyon kellett, igazolta klasszisát. Kulcspillanatokban több ziccert is hibázott a vendéglátó, Kovacsics a hetest is fölé vágta, így tovább futott az eredmény után, tíz perccel a vége előtt ismét három gólosra nőtt a vendég előny.

Szikora megismételte a Győr ellen mutatott ihletett formáját, újabb hetest és ziccereket hárított. A Siófok bizonyította, hogy nem véletlenül az övék az ország legjobb védelme. Huszonöt gól alatt tudták tartani a hazai pályán játszó Ferencvárost, és a tavalyi győzelem után ezúttal is két ponttal távoztak az Elek Gyula Arénából.

Ferencváros – Siófok: 24-26

Írta: Furák Dániel

Kép:NSO

2156 megtekintés.

Megosztás