Szombat délután 14:00-kor rendezték meg a DVSC-Vipers találkozót a bajnokok ligájának nyolcaddöntőjében, ahol a párharc esélyese a címvédő norvég együttes volt, viszont a DVSC most is (ahogy ebben a BL szezonban már sokadszor) meglepetést szeretett volna okozni. A találkozó előtt rossz hírként érkezett, hogy a csapat egyik legjobb játékosa Vámos Petra, sérülés miatt nem tud a pályára lépni.

A Vipers jól kezdett, könnyű gólokat lőtt így a 4.  percben már 1-3 volt az állás. A Debrecen viszont nagy gólokat szerezve nem engedte el ellenfelét és fordítani is tudott (4-3). A vendég csapat is igen nagy és pazar gólokat szerezett, főleg szélről és átlövésekből. Ráadásul a védekezése  és kapusteljesítménye is feljavult a norvégoknak, ennek köszönhetően az első negyedóra végére sikerült ismét kétgólos előnyt kiépíteni.  Egy remek Loki labdaszerzést követően, Szilágyi Zoltán időt kért. Az időkérést követően feljavult a Hajdúságiak játék és Jovovic megvillant és a  kiválóan játszó Szabó Nina is újabb találatot jegyzett. A túloldalon Abbingh hetesből már a 6. gólját szerezte, amivel eléggé kiemelkedett a mezőnyből. A vendégek vétettek  támádásban néhány hibát és Bartulovic is nagyszerűen védett a hazai kapuban, úgyhogy sikerült zárkózni, sőt Jovovic újabb góljával már egyenlő lett az állás (12-12). A  Vipers mestere Tomas Hlavaty időkérésre kényszerült. Az időkérés után továbbra is fej-fej mellett haladt a játék, csakhogy a magyar csapat kapusteljesítménye még jobban feljavult Bartulovicnak köszönhetően. A félidő végén Szabó remekül játszott össze Petrussal, így  a csapatok 16-16-os döntetlennel mehettek félidőre.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, futballozás, futballozás és szöveg

Szabó Nina volt ma a csapat egyik legjobbja.

A második félidő is elég szorosan kezdődött, viszont a norvégoknál a kapuban Lunde is elkezdett nagyobb hatékonysággal védeni. Ennek köszönhetően a 36. percben ismét átvette a vezetést az északi gárda ( 20-21). A Debrecen nem hátrált meg, sőt helyre rakták a védekezésüket a hazaiak és a kapuba becserélt Gabriel is hozzátett a játékhoz egy hetesvédéssel. Töpfner hetesének és Szabó Nina két szemfüles üres kapus góljának köszönhetően a 43. percben már három góllal vezetett a Loki (24-21).  A norvég csapat vezetőedzője Tomas Hlavaty ismét időt kért. Az időkérés után nem tudott zárkozni a Vipers. Mivel Lunde teljesítménye ismét jobb lett, ezért a Hajdúsági gárda sem tudott jobban ellépni. A debreceni kapuban Gabriel is nagyszerűen védett. Abbingh villanásaival zárkózott a Vipers aki ezzel a találattal már 10 gól fölött járt. Sőt a hajrában sikerült egyenlíteni egy újabb Abbingh góllal. Vjahirjeva találatával meg már a norvég csapatnál volt az előny (27-28). Szilágyinak emiatt időt kellet kérnie. Az időkérés után Planéta kihagyott zicerre után már nem tudott visszakapaszkodni a Loki , hiába volt rá erre a legvégén esély. Szilágyi reklamálása miatt a legvégén elvették a labdát a Lokitól. A Vipers 29-28-ra nyerte meg a mérkőzést.

A párcharc ezzel még nem dőlt el, sok jó teljesítményre lehet építenie a Lokinak a visszavágón.

A képek forrása: DVSC Kézilabda Facebook oldala

 

 

Megosztás