Az alapszakasz utolsó fordulójának legfontosabb kérdése, hogy az Orosháza mellett a Dabas vagy a Cegléd folytatja ősztől a másodosztályban.

A papírformának megfelelően a Tatabánya könnyedén nyert a kieső Orosháza otthonában, ezzel ismét megszerezte a harmadik helyet, egy rendkívül nehéz, sok problémával tarkított szezon végén. A csapatra ősszel lesújtott a járvány, majd jöttek az anyagi problémák. Az Európa-ligában nem sikerült a pontszerzés sem. Tavasszal rengeteg mérkőzést kellett a csapatnak bepótolni, majd a vezetőedző Vladan Matics is több hétre kidőlt, ennek ellenére az együttes a közvetlen riválisok ellen remekelt. A Balatonfüredet és a Csurgót hazai pályán legyőzte, idegenben mindkét ellenlábasa ellen döntetlent ért el, megérdemelten állhatnak fel ismét a dobogóra.

Vladan Matics a győztes mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a következőket mondta. „ Le a kalappal a csapat előtt, amióta itt vagyok mindig harmadik helyen végeztünk. Mi vagyunk a magyar bajnokok, mert a Szeged és a Veszprém más kategória. Nem könnyű hat éven keresztül megvédeni a bronzérmet, mert ellenünk mindenki százötven százalékot nyújt. Kiváló magyar társaság vagyunk, nem vagyunk könnyű helyzetben, de szeretnék velük továbbra is dolgozni.”

Egy fordulóval a befejezés előtt eldőlt a nemzetközi porondon való szereplés sorsa is. A kiváló tavaszt produkáló Csurgó nagy csatában nyerni tudott a Ferencváros ellen, így a Balatonfüred és a Tatabánya mellett ott lehet ősszel az Európa-ligában.

A másik kieső kiléte az utolsó fordulóban dől majd el, mivel a Cegléd az utolsó szalmaszálba kapaszkodott, és hazai pályán mindent egy lapra feltéve legyőzte a Gyöngyöst. A hazaiak trénere, Nagy Károly reakciója a lefújás után. „Az esélytelenek nyugalmával vágtunk bele a mérkőzésbe, rossz előjelekkel. A szív diadala ez a siker. Nagyon akartunk, olykor szerencsénk is volt. Ránk fért ez a győzelem, bízom benne, hogy ennek még lesz folytatása, és bent tudunk maradni az első osztályban.”  A Dabas és a Cegléd jelenleg azonos pontszámmal áll, de az egymás elleni mérkőzésüket figyelembe véve Tomori Győző együttese kedvezőbb helyzetben van. A Cegléd abban az esetben marad NB1-es ha több pontot szerez az utolsó fordulóban mint a Dabas. A záróforduló párosítása Veszprémi KKFT-Cegléd, Dabas-Balatonfüred.

A 25 forduló eredményei

Veszprémi KKFT – Komló 32-28

Eger – Balatonfüred 25-24

Szeged – Dabas 42-27

Csurgó – Ferencváros 33-29

Orosháza – Tatabánya 18-36

Budakalász – Telekom Veszprém 27-38

Cegléd – Gyöngyös 30-25

A forduló legjobbjai

  1. Kentin Mahe (Telekom Veszprém) 12lövés/9gól
  2. Mladen Krsmancic (Csurgó) 8/7
  3. Széles Ákos (Veszprém KKFT) 8/7

A forduló legjobb kapusai

  1. Rodrigo Corrales (Telekom Veszprém) 42%
  2. Mirko Alilovic (Szeged) 38%
  3. Balogh Tibor (Eger) 37%

fotók: oroscafe.hu, cskk.hu, eredmenyek.com

 

 

1534 megtekintés.

Megosztás