Site icon Handballexpert

Svédország az első döntős, tükörsimán!

A tapasztalat győz, vagy a fiatalság, avagy Franciaország – Svédország a világbajnokság első elődöntőjében. A svédek negyeddöntőztek a „leglazábban” Katar ellen, a franciákat pedig láttuk és éreztük, hosszabbítás után vertek minket. Hogy ne legyen elég a több játékperc és a küzdelem, Karabaticot és N’Guessant is elvesztette erre a mérkőzésre Guillaume Gille szövetségi kapitány.

Viszonylag sokat hibáztak támadásban ma is a franciák, de messze nem annyit, mint ellenünk. Így az elején rendre a svédek vezettek egy-két góllal, de a 12.-ik percben sikerült kiegyenlíteniük Abalóéknak, 6-6. De ezután sem változott a játék képe, ugyanis míg Gerard alig, addig a másik oldalon Palicka egyre többet találkozott a labdával, 22.-ik perc 8-12. Váltottak is a kapuban a franciák, de nem Genty hozott változást a játékukba, hanem az időközben szintén pályára lépő Remili (2 gól, 1 hetes kiharcolás). Mivel a másik oldalon Wanne újra nagyot ment, – ötnél tartott a szünetre – csak egyet tudtak faragni a hátrányból a franciák, 13-16, fel volt adva nekik a lecke a második félidőre.

Aztán a második félidő elején néhány pillanatra felcsillant a francia remény, egy gólra jöttek fel, de a svédek folyamatos gyors támadójátékával továbbra sem tudtak mit kezdeni, 40. perc 18-21.  A franciák mindent megtettek a felzárkózásért, Gerardot is visszahozták a kapuba, de a gyors és/vagy precíz svéd támadásokra (90 % lövési hatékonyság!!!) továbbra sem találtak ellenszert, 50. perc, 23-26. Az utolsó 10 percre nem maradt izgalom, míg svéd oldalon Palicka mellett, a 11 gólos Wannet (képen) vagy a 6/6-os Petterssont is kiemelhetjük, addig francia oldalon talán senkit. Kapusteljesítmény egyáltalán nem volt náluk, Descat 5, Remili 4 gólt lőtt.

Franciaország – Svédország 26-32 (13-16)

fotó: ihf.info

2724 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version