Kialakult a 15. Európa-bajnokság döntőjének párosítása, vasárnap este Budapesten a svédek lesznek a spanyolok ellenfelei

A világbajnok után az olimpiai bajnok is elvérzett az elődöntőben. Mindkét oldalon voltak hiányzók, a franciák nem számíthattak Mahére és Lagardera, míg a svédeknél Wanne, Claar és Sandell is hiányzott.

Magabiztosan kezdett a francia csapat 5-1-re is vezettek. A svédeknél volt egy nagy visszatérő Andreas Palicka személyében. A rutinos svéd kapus védéseivel erőt adott a többieknek, az már csak hab volt a tornán hogy 3 gólt is szerzett. Ilyenre még nem volt példa az Európa-bajnokságon. 10-10 után Gottfridsson percei következtek, a svéd karmester a góljai mellett, parádés passzokkal szolgálta ki társait.

Háromgólos svéd vezetéssel indult a második félidő. A francia csapat üldözte a svédeket, felállt fal ellen akadt problémájuk bőven, viszont rendezetlen védelemmel szemben a fiatal Minne szépen termelte a gólokat. Nagyon hiányzott egy jó kapusteljesítmény a franciáknál, mindössze négy lövést védett összesen Gerard és Pardin, de így is bővelkedett izgalmakban a végjáték. Karabaticék kiharcolhatták volna a ráadást, de Palicka két ziccert is hárított a végén, ezzel Svédország jutott a döntőbe.

Franciaország–Svédország 33–34 (14–17)
Ld: Descat, Minne 8-8, ill. Gottfridsson 9, Pellas 7

fotó: eurohandball.com

Megosztás