Győzelemmel zárta a DVSC-Schäffler a Bajnokok Ligája küzdelmeit Svédországban.

Nem a szezon legjobb perceivel kezdte a meccset a két csapat, sok volt a hiba mindkét oldalon. Az első debreceni gólra majd 5 percet kellett várni, Grosch Vivien törte meg a jeget. 6 perc után Szabó Nina is betalált, ami a fiatal játékos első BL gólja volt. A csapatok fej-fej mellett haladtak a találkozó korai szakaszában. A Loki BL-debütánsa gyorsan kihasználta a lehetőséget, hogy a legrangosabb európai kupában szerepelhet – Szabó Nina 10 perc alatt három gólt is szerzett. Az állás folyamatosan döntetlen körül mozgott. A Debrecen a félidő közepén komolyabb cserélgetésbe kezdett. Kácsor pályára kerülésével a támadójáték, Hornyák és Füzi-Tóvizivel pedig a védekezés javult fel. Bár Bundsen védéseivel lőtávon belül maradt a Sävehof, az időkérés nem maradt el a svédeknél 12:9-es Loki vezetésnél.

A svédek 7:6 elleni játékra váltottak, amiből azonnal három „öngólt” lőttek, amiből a DVSC kettőt valódi gólra is váltott – Hornyák találata után Gabriel dobta mellé a szerzett labdát, majd Grosch talált be megint. A Debrecen csapatkapitánya több, mint öt év után talált be újra a BL-ben. A kezdeti sikertelenség nem tántorította el az északiakat, ám újabb eladott labda után Füzi-Tóvizi is az üres kapuba helyezte a játékszert. A sárgamezesek támadójátéka teljesen megállt, csak a 4-es mezben játszó Stankiewicz jelentett veszélyt, igaz ő a félidő során hatszor is eredményes volt. Vámos és Szabó könnyen szereztek előnyöket, és a félidő végén elkezdett nyílni az a bizonyos olló, hogy aztán azonnal vissza is álljon egy kisebb differencia. Bundsen stabilan védett, a Debrecen védekezési intenzitása pedig megint kicsit alábbhagyott, így jött is Szilágyi mester egyperces fejtágítása. A hatás nem maradt el, a félidő végére maradt négy gól előny, 14:18.

 

Vámos Petráék biztosan győztek Svédországban

A második félidőre kevés dolog változott, ezek közt említhetjük a Gabriel-Bartulovic cserét. Viszont továbbra is bátor Szabó Ninát, kissé puha debreceni védekezést és jól védő Bundsent láttunk. A különbség sem változott érdemben, akkor sem, amikor Stankiewicz első kihagyott lövését könyvelhettük el. A játékosok figyelme mellett a cikkíróé is joggal hagyott ki néha percekre, a meccs csordogált, a Loki szépen tartotta előnyét, a svédek játékában pedig nem volt benne a fordítás.

A Loki-tábor megönnepelte Csernyánszki Liliána első gólját is, amivel már hat góllal vezetett a piros-fehér klub. A következő érdemi eseményig egy IKEA-katalógust is volt alkalmunk elolvasni, mivel a csapatok hibát hibára halmoztak. Az utolsó negyedórára a svédek 3:3-as nyitott védekezéssel próbálkoztak, ami azonban csak annyira volt sikeres, mint az első félidei 7:6 elleni támadásaik. A különbség 6 gól körül stabilizálódott, eseménytelenségbe torkollott a találkozó vége – a hangulatról pedig mindent elárul, hogy tisztán behallattszottak a Loki szurkolók beszélgetései is a nézőtérről.

Apró érdekességek, örömök szerencsére maradtak, hisz Csernyánszki ballal is gólt szerzett, Gabriel heteseket védett, Töpfner pedig biztosan értékesítette a maga büntetőit.

A legfontosabb tény a győzelem mellett vélhetően az, hogy újabb sérülés nélkül zárta a Loki a csoportkört, miután végül kilenc gólla, 36:27-re nyertek Svédországban. A hajduságiak ezzel a csoport ötödik helyén végeztek és a háromszoros címvédő Vipers együttesével küzdhetnek meg a legjobb nyolc közé jutásért.

Megosztás